De Mors geeft sandwichpanelen een tweede leven

2life Sandwichpanelen van De Mors BV
BouwBeurs
BouwBeurs
19 september 2024
2 min

Duurzaam transformeren en renoveren omdat het moet en omdat het kan. Duurzaam samen bouwen aan de toekomst is meer en meer de standaard. Zo ook bij De Mors panelen, dat samen met Trespa en Schipper Kozijnen een nieuw concept heeft gelanceerd: Second Life Sandwichpanelen.

Second Life is een nieuw totaal concept waarmee panelen een tweede leven krijgen. Goed voor mens en milieu en daarmee inspelend op de vraag naar duurzamere bouwmaterialen.

Samen bouwen aan de toekomst boven

Adriaan Harmsen, Accountmanager Panelen bij De Mors: “Het thema van de BouwBeurs 2025 is ‘Hart voor de Bouw’ en dat hebben we bij De Mors. De introductie van het Second Life concept is hier een mooi voorbeeld van. Hiermee maken we bouwen makkelijker en minimaliseren we de impact op onze leefomgeving. Vanuit renovatie- en transformatieprojecten komen veel panelen terug die nog kwalitatief goed zijn. Deze hergebruiken we, en kunnen zelfs  terug keren in hetzelfde project waar ze uit komen.”

Weerstandsklasse 2

De Mors ziet Second Life Sandwichpanelen als een ideale manier voor hun klanten om makkelijker te bouwen met duurzame grondstoffen. Naast de herbruikbaarheid zijn de panelen voorzien van een weerstandsklasse 2-certificering. Met deze combinatie is de Mors een voorloper in de panelen markt en gaan duurzaamheid en inbraakwerendheid hand in hand.

Vele voordelen voor werkvoorbereiders

Volgens Adriaan Harmsen zijn er vele voordelen te noemen van dit duurzame concept: “Het begint natuurlijk met het feit dat er minder afval is vanuit transformatie- en renovatieprojecten. Daarnaast zijn er minder nieuwe materialen nodig, waardoor de CO2-uitstoot vermindert. De WK2-certificering bewijst dat het duurzaam hergebruikte materiaal kwalitatief hoogwaardig is. Op deze manier dragen we bij aan het verduurzamen van de bouwsector. Elke werkvoorbereider die de beste, makkelijkste en duurzaamste oplossing zoekt voor een project, kan hiermee uit de voeten.”

Je vindt De Mors B.V. in hal 11, stand E057

Gerelateerde artikelen