Mobiele muren maken huis ruimer Foto: Shutterstock

Een klein huis heeft zo zijn voordelen en door slim in te richten, kan er veel ruimte worden bespaard. Architecten van het Spaanse bedrijf EEESTUDIO hebben een manier bedacht om meer ruimte in kleine huizen te creëren: verplaatsbare muren.

Uiteraard worden de ruimtes er qua vierkante meters niet groter door, maar door de muren te verplaatsen, kunnen kamers tijdelijk ruimer worden gemaakt. Dat scheelt aanzienlijk in de leefruimte die op dat moment wordt gebruikt. Overdag wordt de slaapkamer niet gebruikt dus kunnen de muren zo worden geplaatst dat bijvoorbeeld de woonkamer groter wordt. De ontworpen appartementen maken gebruik van draaiende en bewegende muren op wieltjes, opklapbare bedden en wanden die uitschuiven. Door deze oplossingen te gebruiken, kan er meer ruimte worden gecreëerd.

LEES OOK: Kleine huisjes nieuwe trend in de VS

Gebruikers tevreden

De muren zijn eenvoudig te verschuiven zodat de bewoners geen krachtpatsers hoeven zijn om het systeem te kunnen gebruiken. Een van de gebruikers in Spanje is volledig overtuigd: “Je moet even wennen aan het systeem en de bewegende muren, maar het concept is goed en modern.”

Ook interessant