Kitpistool met accu geeft gebruiker vrijheid Foto: persbericht Metabo

Kitten en klaar! Kit maakt veel klussen in de bouw helemaal af. Een sterk kitpistool is daarom een noodzakelijke tool in de bouw. Metabo claimt het sterkste kitpistool te hebben dat gebruik maakt van een accu: KPA 1 LTX.

De persdruk van dit accu-kitpistool is 7000 Newton. Daarbij maakt deze tool gebruik van een traploze instelling van de uitperssnelheid. “Een nauwkeurige krachtpatser,” omschrijft de ontwikkelaar het pistool. Het gereedschap kan worden gebruikt voor het aanbrengen van afdichtings- en lijmmiddelen met een uitperssnelheid tot 10 millimeter per seconde. “Het kitpistool kan worden gebruikt voor een breed scala van materialen en heeft een uitpersdruk van 7.000 Newton of 740 kg”, vult Metabo aan. Omdat geen klus hetzelfde is, kan de snelheid worden ingesteld door middel van het stelwieltje. “Dit voorkomt ongecontroleerde uitpersing en zorgt voor de correcte materiaaltoepassing.” Doordat de KPA 18 LTX gebruik maakt van een Quick wisselsysteem gaat het wisselen tussen foliezakken en patronen een stuk sneller.

Bescherming van materiaal en oppervlakte

De druppelbescherming zorgt er voor om onnodige materiaalverspilling te voorkomen en gevoelige oppervlakken te beschermen. “Als de gebruiker de schakelaar loslaat, wordt de tandheugel automatisch een beetje teruggetrokken om nadruppelen te voorkomen.”

Vrijheid door accu

Het pistool maakt gebruik van 18 Volt LiHD accu-packs waardoor een stopcontact niet noodzakelijk is tijdens de klus. Het kitpistool is 2,8 kilo en door een verbeterde ergonomie hebben gebruikers een betere houding en worden minder snel moe tijdens het werken. 

Ook interessant