Milieuvriendelijk lijmen en kitten zonder verlies van kwaliteit Copyright: DeJong&Verder

Kwaliteitsproducten die het milieu niet belasten: precies wat de wereld nodig heeft. Deze lijmen, kitten en een PU-schuim van Bostik zijn voor alle toepassingen in de bouw. Zonder oplosmiddel en met de hoogste emissiecertificeringen.

Met alle acht producten uit de Premium Aware lijn is de uitdamping van de stoffen minimaal schadelijk. Ze voldoen aan één of meerdere internationale kwaliteits- en milieukeurmerken. De lijm in deze range verliest maximaal 2,5% van haar gewicht door uitdamping. Op de markt zijn oplosmiddelhoudende lijmen verkrijgbaar die na gebruik en uitharding tot wel 45% verdampen. Dat zijn de vluchtige organische stoffen die mogelijk schadelijk zijn voor mens en milieu door inademing of luchtverontreiniging.

Lijmen, kitten en een PU-schuim

De breed toepasbare Premium Aware lijn van Bostik bestaat uit: de ftalaat-, MEG- en APEO-vrije acrylaatkit A990 Premium Acrylic, de snel regenbestendige acrylaatkit A750 Exterior Acrylic, de overschilderbare acrylaatkit A975 Premium Paintable, de sterke construct¬ie- en montagelijm zonder randzonevervuiling H980 High Tack Premium, de hybride kit en lijm zonder vlekvorming H750 Seal’N’Bond Premium, de breed inzetbare hybride kit H995 Premium All-round, de allround siliconenkit met lage modulus S960 Silicone Non Staining en tot slot het luchtdichte  en geluidabsorberende PU-schuim P935 Foam’N’Fill Premium Flex Pro.
Premium staat voor innovat¬ie met de allerbeste kwaliteiten, een lange levensduur en de beste oplossing voor alle toepassingen. 

Ook interessant