Nest introduceert nieuwe beveiligingscamera

Met een 4K sensor, een Dual view en een beeldkwaliteit van 1080p HD wil Nest een gat slaan met concurrenten op het gebied van beveiligingscamera’s. Het bedrijf introduceert de Nest IQ, een slimme beveiligingscamera die op afstand kan worden bekeken.

Nest, onder meer bekend van de slimme thermostaat, heeft de Next IQ uitgevoerd met een betere beeldkwaliteit. Op het moment dat er activiteit plaatsvindt in het pand van de gebruiker, volgt de camera dit en zoomt er op in. Gezichtsherkenning wordt daarbij ingezet. De camera kan gezichten onderscheiden van dingen of dieren. Een familielid wordt herkend, een inbreker niet. Wanneer er zich een verdachte situatie voordoet, krijgt de gebruiker een melding via de smartphone en kan er worden meegekeken.

Communiceren op afstand

Indien gewenst kan de gebruiker op afstand communiceren. Dit kan door middel van de verbeterde microfoon en speaker die zich in de Nest Next IQ bevindt.

Opslag van beelden

Uiteraard is niemand constant zijn beveiligingscamera aan het bekijken. Beelden worden daarom voor dertig dagen opgeslagen in de clowd. Afwijkende situaties worden daarbij aangegeven met een marker zodat er snel kan worden gescrold naar deze highlights. De beelden kunnen zelfs worden gedeeld met familie, vrienden of de politie.  

Ook interessant