Nest lanceert domotica deurbel met camera Foto: Shutterstock

Hoe beveilig je een huis goed zelfs als je niet thuis bent? Een camera is een veel gehoorde oplossing. Daar wil het Amerikaanse bedrijf Nest bij helpen. Nest is voornamelijk bekend van de slimme thermostaten die het bedrijf maakt, maar zij willen nu ook de concurrentie aangaan met ring en introduceren het domoticaproduct Nest Hello: een deurbel met een camera en een microfoon.

Wanneer er iemand voor de deur staat van de gebruiker van de Nest Hello, krijgt hij of zij een melding via een speciale app. Zelfs als de bezoeker niet heeft aangebeld, heeft de Nest Hello door dat er iemand de voordeur benadert. Via de camera kan de bewoner van het huis zien, wie er op de stoep staat en via een tweewegverbinding met ze praten. Daarvoor maakt hij of zij gebruik van een speciale app.

Houd ongewenst bezoek buiten 

Door het gebruik van het apparaatje is de gebruiker eigenlijk altijd thuis. Het domoticaproduct vertelt gebruikers wanneer hun kinderen thuis komen, wanneer er een pakketje wordt bezorgd, maar ook als er een ongewenste gast zich aandringt. “Je wilt het huis zo goed mogelijk beveiligen en ongewenst bezoek buiten houden”, legt Nest hun gedachte over de Nest uit.

Nest Cam 

De Nest Hello maakt gebruik van de camera van de Nest Cam, een andere domoticaoplossing die voor binnen kan worden gebruikt. Om een goed beeld te geven wat er zich buiten de voordeur afspeelt, maakt de deurbel van Nest gebruik van een gezichtsveld van 160° en een beeldverhouding van 4:3. Dag en nacht maakt de camera HDR-beelden die worden opgeslagen voor een bepaalde tijd.  

Bekende gezichten 

Omdat niet iedereen die aanbelt een onbekende is, kan er voor worden gekozen om gebruik te maken van de ‘bekend-gezicht meldingen’. Als een gezicht wordt herkend, krijgt de gebruiker via de app te zien om wie het gaat. Daarvoor moet wel een abonnement worden aangeschaft: Nest Aware.

Nest naar de markt

De Nest Hello is momenteel nog niet verkrijgbaar. De verwachting is dat het product in het eerste kwartaal van 2018 in de winkels ligt.

Ook interessant