Raambekleding: de volgende stap in Smart Home Beeld: Shutterstock

Na verlichting, verwarming en beveiliging, is raambekleding de volgende stap in de smart home ontwikkeling. Homey, het smart home platform van de Nederlandse start-up Athom, is een samenwerking aangegaan met Sunway. De producten van de raambekleding fabrikant zijn nu ook via Homey aan te sturen. Handig, want het slim verbinden van allerlei toepassingen biedt interessante mogelijkheden.

Je gordijnen bedienen met een app of afstandsbediening is natuurlijk niet nieuw. De toekomst zit echter in het verbinden van diverse apparaten. Zo kan je dankzij Homey wakker worden in een verwarmde kamer, terwijl de vers gezette koffie klaarstaat en je favoriete muziek begint te spelen. De samenwerking tussen Homey en Sunway biedt dan ook interessante oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van de raambekleding aan de temperatuurregeling of je TV-scenario.

Slim verbinden

Homey is in 2014 opgericht na een succesvolle crowdfunding campagne op Kickstarter. Het komt voort uit het bedrijf Athom, dat met Homey alle apparaten in huis wil verbinden en op een makkelijke manier bedienbaar maken voor iedereen. Met de Homey-app kun je op je smartphone ieder gewenst digitaal apparaat integreren en zelf instellen met welke andere apparaten je deze wil verbinden. Naast eenvoudige bediening, krijg je hiermee ook snel inzicht in alle energie verbruikende producten in huis.

Integratie met analoge apparaten

Sunway heeft er bewust voor gekozen geen eigen app te ontwikkelen, maar zich aan te sluiten bij het open platform. Alle elektrisch bedienbare raamdecoratie is te integreren in de Homey-app. Met een speciale slimme stekker zijn ook oude analoge apparaten aan te sluiten op het platform. Dus als ’s ochtends de eerste zonnestralen naar binnen schijnen, springt in de keuken een knapperige toast uit je oude broodrooster.

Ook interessant