Slim slot krijgt steeds meer innovaties Foto: Shutterstock

Slimme sloten worden steeds meer gebruikt. De sloten zijn vaak gekoppeld aan het internet door middel van de Wifi en geven gebruikers de mogelijkheid om op afstand te zien wie er voor de deur staat of wie het huis heeft betreden. De laatste innovatie op dit gebied is: Gate.

De ontwikkelaars van Gate hebben verschillende technieken, die door eerdere ontwikkelaars zijn gebruikt, gecombineerd. Het doel was het creëren van een product dat de gebruiker nog meer gemak geeft.

Functies gecombineerd

Gate is, net zoals ook andere producten van bijvoorbeeld Ring en Nest, voorzien van een camera, een microfoon en een compacte speaker. Via deze tools kan er op afstand worden gesproken met de gene die voor de deur staat. De camera maakt de gast ook zichtbaar. Bij de Gate is er een keypad en een ‘ouderwets’ sleutelgat aan toegevoegd. De keypad maakt het mogelijk om tijdelijke bezoekers toegang te geven zonder dat de bewoner thuis is. Zo kan de postbode een pakket binnen afleveren en hoeft de gebruiker niet meer thuis te zijn om bijvoorbeeld zijn schoonmoeder binnen te laten. Kinderen kunnen persoonlijke code krijgen. Wanneer deze code wordt ingetoetst, krijgt de gebruiker daar een melding van op zijn of haar mobiele telefoon. Een sleutel om de nek van het kind behoort daarmee tot het verleden.

Installatieproces

Voordeel voor de installateur is dat de installatie gemakkelijk is al zal het Amerikaanse product nu nog niet op alle Europese sloten passen. 

Ook interessant