Somfy One concurrent van Nest Next IQ Foto: Shutterstock

Domotica is steeds meer in opkomst. Een van de nieuwe producten is de Nest Next IQ waarover al eerder werd geschreven op deze website. Somfy gaat de concurrentie met Nest aan en komt met de Somfy One, een all-in-one alarmsysteem met hd-camera.

Net zoals de Next IQ van Nest heeft ook de Somfy One een bewegingssensor. Wanneer er beweging wordt geconstateerd gaat er een sirene af met een maximum geluidbereik van 90 DB. De bewegingssensor houdt daarbij wel rekening met eventuele huisdieren of beweging dat niet direct tot gevaar leidt zoals in de wind bewegende takken.

Full HD en privacy

De camera is uitgerust met een full hd-camera, een microfoon, luidspreker en een sirene. De microfoon en luidspreker zijn via de app, waarmee de camera te koppelen is, te bedienen. Zo kan de gebruiker op afstand communiceren met de gene die voor de camera staat. De Somfy One heeft, voor de privaicy van de gebruiker, een klein schermpje dat voor de lens schuift zodat de gebruiker thuis komt. Als de gebruiker het pand verlaat, gaat het klepje open. Deze is overigens ook te bedienen via de app.

Problemen?

Als de camera beweging heeft geconstateerd, krijgt de gebruiker een seintje via de app. Thuis gaat de sirene af. Vervolgens zal de camera automatisch tien seconden filmen en dat via de app doorsturen zodat de situatie op afstand kan worden geanalyseerd. Het beeldmateriaal wordt tot 24 uur opgeslagen op een speciale Somfy-cloud. 

Ook interessant