BIM platform moet professionals samenbrengen

BIM wordt steeds populairder in de bouwwereld. Door de manier van bouwen op elkaar af te stemmen, wordt steeds meer efficiëntie behaald. ACO wil daar graag aan bijdragen en heeft begin deze maand het ACO BIM Plein gelanceerd. Het bedrijf omschrijft het platform als “een laagdrempelig platform dat virtueel bouwen én betere samenwerking tussen projectpartners faciliteert.”

De bouwbranche kan op het digitale platform terecht voor relevante informatie voor bouwprojecten. Hieronder vallen onder meer 3D-ontwerpmodellen. “Ook de tot BIM-data verwerkte productfamilies van ACO maken er deel van uit. Daarnaast is het dankzij BIM (Building Information Modeling) mogelijk om een digitaal prototype van een project te maken. BIM bespaart tijd en onnodige kosten in het ontwerp- en bouwproces.”

Gebruik door professionals

ACO, specialist in afwatering, heeft een duidelijk doel met de lancering van het platform. “Steeds meer projecten worden met ondersteuning van BIM uitgevoerd. Architecten, en zeker uitvoerende partijen als installateurs en aannemers, hebben veel baat bij deze digitale verzamelplaats, die hun processen binnen een bouwproject vergemakkelijkt en versnelt.” Het platform moet bijdragen aan de overdracht van kennis en samenwerking van de verschillende professionals in de bouwbranche.

Het platform staat sinds mei 2017 online. 

Ook interessant