In de toekomst kijken met de VR-app van BAM

Een gebouw beleven terwijl het nog niet eens af is. Bij zestien van de projecten die BAM uitvoert kan het: ze zijn terug te vinden in de Virtual Reality-app van BAM.

“3D-modellen en 360-graden fotografie leveren niet alleen meerwaarde in het bouwproces, maar zijn ook ideaal om een klant mee te nemen door het toekomstige gebouw of om een technische oplossing eens van dichtbij te bekijken”, zo schrijft het bedrijf op haar website. Door toevoeging van 360 graden-fotografie kan, bij reeds opgeleverde projecten en tijdens de bouw, bovendien worden getoetst hoe het gerealiseerde gebouw aansluit op het eerdere ontwerp.

Door de VR-app kan men letterlijk rondkijken en rondlopen gebouwen die nog gerealiseerd moeten worden, zoals het Groninger Forum en ’s werelds grootste fietsenstalling op het stationsplein in Utrecht. Ook van projecten die al gerealiseerd zijn, zoals het Zaans Medisch Centrum en het Londense King Cross, zijn de virtuele ontwerpen en 360 graden- foto’s te bekijken. Daarnaast zijn ook bouwplaatsinrichtingen en een 360 graden-beeld vanuit de bouwkraan voor Hoog Catharijne Utrecht te vinden.

Niet alleen projecten zijn te zien, ook hulpconstructies en bouwplaatsinrichtingen zijn te vinden in de app. Toekomstige projecten van BAM zullen waar mogelijk ook beschikbaar worden gemaakt in de BAM VR-app. De beleving is natuurlijk het sterkst met een smartphone en een VR-bril, maar veel projecten zijn ook op de browser te bekijken.

BAM experimenteert ook met het gebruik van de Microsoft HoloLens op de bouwplaats.


Afbeeldingen: Amsterdam Center - BAM

Ook interessant