Bescherming betonnen constructies essentieel Foto: Shutterstock

Betonnen constructies komen overal voor in de bouw. Denk aan galerijen, balkons en vloeren. Deze constructies worden frequent gebruikt en moeten daarom goed worden beschermd. Niet in de laatste plaats tegen het Nederlandse weer: wind, regen, zon, sneeuw et cetera. Verffabrikant Caparol heeft de oplossing.

De betonnen constructies moeten niet alleen worden beschermd om de functie te bewaren, maar natuurlijk wil de eigenaar ook dat het er goed uit blijft zien en de waarde van hun vastgoed niet naar beneden gaat. De eisen aan de constructie zijn zodoende hoog. Een goede bescherming is om deze redenen essentieel.  

Disbon

Caparol heeft onlangs een nieuwe brochure ontwikkeld. Daarin staan de belangrijkste systemen uit het vloerassortiment van Disbon voor balkons en galerijen. De standaardsystemen zijn gebaseerd op diverse situaties en ondergronden. Een systeem moet bijvoorbeeld economisch, licht flexibel en/of scheuroverbruggend zijn. Ook de tijd waarin een klus kan worden geklaard, is van belang. In sommige gevallen is dat slechts één dag. Dit kan onder meer door gebruik te maken van het sneldrogend systeem dat Disbon. Dit voorkomt overlast voor bewoners en maakt het plaatsen van loopvoorzieningen overbodig.

Bescherming door verf

Verf is eveneens een goede beschermer. In de nieuwe brochure komen zodoende verschillende Caparol verfsystemen ter sprake. Specifieke wensen kunnen, al dan niet met behulp van Disbon-producten, worden besproken met een vakbekwame projectadviseur. 

Ook interessant