Een huis bouwen in 1 werkdag: het kan Beeld: www.madihome.com

Een huis bouwen is normaalgesproken een tijdrovende aangelegenheid. In Italië hebben architecten daar nu een oplossing voor bedacht: M.A.Di. Dit is een kant-en-klare woning die met een vrachtwagen naar locatie kan worden gebracht en in zes á zeven uur opgebouwd is.

Geen fundering noodzakelijk

M.A.Di woningen zijn niet alleen bedoeld voor tijdelijk gebruik, maar ook als gewone woonruimte, vakantiehuisjes of bijvoorbeeld opvanglocaties. Desondanks is fundering – afhankelijk van de bouwomgeving – niet noodzakelijk. De woning kan worden verankerd met een speciaal schroefpaalsysteem of op een gewapende funderingsplaat worden gezet. De woningen zijn hiermee ook bestand tegen aardbevingen.

Je kunt zoveel modules plaatsen als je wilt. De oppervlakte van de woning varieert daarmee van een tiny house van ca. 27 m2 groot tot een ruim appartement van 84 m2. De piramidevormige woningen hebben twee verdiepingen, met een keuken, eetgedeelte, badkamer op de begane grond en slaapkamers op de eerste verdieping. Bewoners kunnen gewoon sanitair en elektrische apparatuur plaatsen. Zonnepanelen op het dak en LED-verlichting maken de M.A.Di een duurzame oplossing. Extra ruimte nodig? Je plaatst eenvoudig een module erbij.

Bouwpakket

Het flatpack bouwpakket bestaat uit massief houten panelen en thermisch verzinkt stalen frames die de woningen bij de open- of dichtgaande beweging ondersteunen. De woning is waterdicht en geïsoleerd door middel van PUR-schuim en glasvezelplaten. Met de afwerking kan direct na het openvouwen van de module gestart worden. Dakplaten, vloeren en wandelen worden kant-en-klaar meegeleverd. In onderstaande video zie je hoe dit in zijn werk gaat.

Ook interessant