Prefab bouwpanelen: nu in kingsize Beeld: Faay Vianen

Modulair bouwen wordt steeds makkelijker. Er worden steeds meer plug and play oplossingen ontwikkeld en duurzame materialen gebruikt die eenvoudig te vervangen zijn. Faay Vianen heeft de meest recente ontwikkeling op dit gebied: met kingsize prefab panelen werk je nog sneller.

De kingsize panelen kunnen kamerhoog en kamerbreed worden geleverd inclusief elektra en leidingwerk. Frezen sleuven voor buizen en wandcontactdozen is hiermee verleden tijd, wat zorgt voor minder stof, rommel en arbeid. Ook maakt gebruik van dergelijke panelen verticaal bouwen mogelijk, ook wel de one-piece-flow bouwmethode genoemd.

Robuust en waterwerend 

De multifunctionele panelen hebben een kern van vlas. Hierdoor zijn ze robuust en schroefvast over het gehele oppervlak. De buitenkant is behandeld met een waterwerende coating. Dit is noodzakelijk aangezien er regelmatig tijdens een regenbui wordt gewerkt. Dankzij de speciale waterdichte coating is het geen probleem als het dak er nog niet op zit. De kingsize panelen van Faay kunnen dit prima doorstaan. Bovendien beschikken de wanden over een goede geluid- en brandwerendheid.

Bouwtijd reduceren 

De prefab wanden worden tijdens de ruwbouw geplaatst. Door de panelen in volgorde van montage op het juiste moment op de bouwplaats af te leveren, wordt de voorraad op de bouwplaats beperkt. Doordat er schoner kan worden gewerkt en minder fouten worden gemaakt, kan er ook sneller worden gewerkt. Dit alles kan zorgen voor een reducering van de bouwtijd.

Ook interessant