Houtbouw kan niet zonder goede schroeven Foto: Shutterstock

Welke schroef heb je nodig bij jouw klus in de houtbouw? HECO-Schrauben wil het je makkelijker maken de juiste keuze te maken. Voor diverse toepassingen komt het bedrijf met een combi-zeskantkop wat een uitbreiding is op het assortiment van de TOPIX-houtschroeven.

“De schroefkop is een combinatie van een T-drive en een klassieke zeskant”, vertelt HECO-Schrauben in een persbericht. Voor het gebruiken van het nieuwe product, kan gebruik worden gemaakt van een steek- of ringsleutel of van een bitje.

Verzonken kop van verzinkt staal

Het bedrijf ziet veel mogelijkheden voor de nieuwe schroef. “De schroeven zijn gemaakt van blauw verzinkt staal. Ze kunnen overal toegepast worden waar schroeven met een verzonken kop niet bruikbaar zijn, zoals bijvoorbeeld in de houtbouw bij verbindingen van metaal en hout. Balkschoenen bijvoorbeeld kunnen met de nieuwe schroef efficiënt en betrouwbaar gemonteerd worden.” Daarbij kan worden gekozen uit een dikte tussen de acht en tien millimeter. De uitvoeringen met een lengte tot 100 mm. hebben een voldraad met een sterke schacht voor een hoger draagspanningsvermogen. “Ideaal voor metaal-houtverbindingen.” De langere uitvoeringen vanaf 120 mm. tot maximaal 400 mm. zijn uitgevoerd als deeldraadschroef met een schroefdraad van maximaal 100 mm.

Snelle montage zonder splijten

Een voordeel voor de gebruiker is dat de nieuwe TOPIX-schroeven zonder voorboren gemonteerd worden, want de hoge spoed zorgt ervoor dat de schroef snel indraait. Splijten van het hout wordt voorkomen door de freesribben op de schroefpunt. Dit maakt volgens de fabrikant ook mogelijk om schroeven ook dichtbij randen of in smalle bouwdelen in te zetten. “De uitvoeringen met deeldraad hebben bij de overgang van de schroefdraad naar de schacht speciale ribben voor een spanningsvrije en lichte verwerking met een laag inschroefdraaimoment.”

ETA-goedkeuring

De Europese Technische Goedkeuring ETA-11/0284 garandeert een maximale veiligheid bij het ontwerp en de berekening van verbindingen. 

Foto: persbericht HECO-Schrauben

Ook interessant