BioFoam helpt het milieu!

Het gebruik van BioFoam een biologisch isolatiemateriaal zorgt ervoor dat de milieuscore van isolatiemateriaal nog verder verbeterd kan worden. Hoe gaat dit in zijn werk?

De EPS-HR isolatiekern bestaat al voor 98% uit lucht. Maar met het nieuwe systeem wordt de EPS-HR isolatiekern voor circa tien procent vervangen door het biologische isolatiemateriaal BioFoam. 

BioFoam is een biobased en C-2-C gecertificeerde isolatie die wordt gemaakt van plantaardige grondstoffen. Producten met toevoeging van BioFoam worden door IsoBouw gelabeld als ‘BioFoam inside’. Het gepatenteerde BioFoam van het bedrijf Isobouw is vergelijkbaar met Airpop dat uit geëxpandeerd polystyreen bestaat. Het ziet er qua structuur hetzelfde uit en heeft vrijwel dezelfde eigenschappen. Het grote verschil is dat het nieuwe isolatiemateriaal bestaat uit biopolymeren, die gemaakt worden van plantaardige grondstoffen en dat is wel zo duurzaam.

Hierdoor is dit het eerste schuimisolatie dat gemaakt wordt van een biologisch basismateriaalen kan volledig worden hergebruikt. Daarnaast is het ook biologisch afbreekbaar en bij hoge temperaturen onder invloed van vocht en bacteriën industrieel composteerbaar.Ook interessant