Isolatie op verschillende plekken zorgt voor besparing Foto: persbericht Knauf Insulation

Koudere dagen, de verwarming gaat weer aan. Een goed laagje isolatie is daarom geen overbodige luxe zodat je de warmte binnenhoudt en energie bespaart. Een goed geïsoleerd dak, kruipruimte of spouwmuur zorgt vaak al voor een besparing van tientallen procenten op het energieverbruik en op de kosten. Vaak is de investering al snel terugverdiend.

“Knauf Insulation zorgt voor omgevingen waar het prettig wonen en werken is”, legt Stijn Thielen van het bedrijf uit. “En wij zorgen met innovatieve oplossingen dat verwerkers geen huidirritatie ervaren, eenvoudig het materiaal kunnen dragen en sneller kunnen werken, ook als men alleen werkt.” Mineral Wool 35 is een buigstijve Isolatiemateriaal dat kan worden gebruikt voor plafonds. Het isoleren werd namelijk vaak gezien als een vervelende klus omdat het materiaal groot en log is. Volgens de ontwikkelaar is het materiaal eenvoudig te snijden en op maat te maken. De producten van Knauf moeten isoleren makkelijker en leuker maken.

Mineral Wool 34

De opvolger van de MW 35 is de MW 34.“ MW34 Alu Plus is speciaal ontwikkeld voor toepassing in hellende daken en houten vloeren, vooral bij renovatie.”, gaat Thielen verder. “Dan wil je een materiaal dat zich makkelijk – ook boven je hoofd - laat verwerken. Door de dampremmende PET/PE Alu bekleding aan één kant is het een buigvast materiaal dat je direct klemmend.” Door de vezelstructuur ontstaan er aansluitingen die ongewenste luchtstromen en thermische lekken moeten voorkomen. “We hebben een bijpassende tape (RT Alu Plus XL tape) voor een volledig luchtdichte en dampremmende laag."

Veel potentie

Het bedrijf ziet veel mogelijkheden omdat er in Nederland nog veel huizen zijn die niet goed geïsoleerd zijn. Ongeveer 1,5 miljoen huizen, die gebouwd zijn tussen 1930 en 1975, hebben geen isolerend materiaal tussen de spouwmuur. Waar voorheen restmateriaal werd gebruikt om huizen beter af te sluiten, biedt Knauf Insulation nu de oplossing SUPAFIL inblaaswol aan voor het na-isoleren. Dit materiaal wordt voor 80 procent gemaakt van gerecycled glas. “De minerale wol zakt niet in en wordt goed verdeeld in de spouw. Het materiaal is waterafstotend, neemt geen vocht op en is niet-capillair.” Daarbij zijn de thermische prestaties en het binnenklimaat van de woning gewaarborgd.

Spray voor onder het huis

Voor de kruipruimte kan de JetSpray worden gebruikt. Dit product wordt tegen de onderzijde van vloeren van kruipruimtes aangebracht. Voordeel voor de vakspecialist is dat de spray eenvoudig is aan te brengen. Het welzijn van de gebruiker moet voorop blijven staan. “Onze insteek is wederom een veilig, gezond en comfortabel middel. Het isolatiemateriaal bestaat uit circa 80% gerecycled glas en bevat geen chemische bindmiddelen, waardoor er geen schadelijke gassen vrijkomen.”

Oplossingen voor de branche

Op het gebied van isolatie wil het bedrijf de bouwbranche tegemoet komen. “Met MW 34 Alu Plus, SUPAFIL en Jet-Spray biedt Knauf Insulation oplossingen voor de hele gebouwschil.”

Ook interessant