Licht en ruimte moeten eenzaamheid tegen gaan

Een groot deel van de Nederlandse bevolking woont bewust of onbewust kort of langdurig alleenstaand zijn of met z’n tweeën. Dit is ruim 40 procent van de bevolking. Voor de bedenkers van Cubicco vormen de Nederlands een unieke doelgroep van hun speciaal soort woning met veel licht en ruimte die eenzaamheid moet voorkomen.

“Cubicco is een innovatief modulair bouwsysteem voor kleine klimaatbestendige, energieneutrale en levensloopbestendige woningen”, leggen de bedenkers hun product uit. De verschillende modules worden precies geproduceerd en tot op het kleinste detail uitgevoerd. Daarbij is de bouwtijd kort. Binnen zes weken is de woning klaar. “De woningen zijn vervaardigd uit onbeperkt beschikbare, gezonde, biobased, hergroeibare materialen en onderhoudsarm.” Mede om die redenen heeft Cubicco onlangs de Lighthouse Award gewonnen.

Probleem oplossen

Randy Riteco van Cubicco: “Innovatie doe je niet alleen op basis van enthousiasme en visie, maar vindt pas echt plaats als er ook budget is. Het helpt ons het woonprobleem in Nederland voor alleenstaanden van alle leeftijden op korte termijn op te lossen.” Bij de uitreiking van de prijs werden ook andere producten van hetzelfde bedrijf in de spotlight gezet. 

Ook interessant