BMI Monier introduceert nieuwe kleuren dakpannen

Voor diverse klassieke, keramische Hollandse dakpannen introduceert BMI Monier een aantal nieuwe, eigentijdse kleuren. De nieuwe kleuren zijn een antwoord op vragen uit de markt naar stoere kleuren zoals grijs en zwart. Bij renovatie of bouw van een nieuw pand met een klassieke uitstraling zijn er nu nog meer mogelijkheden om het dak de gewenste uitstraling te geven.

BMI Monier produceert al vanaf het begin van de vorige eeuw op ambachtelijke wijze de echte klassieke Hollandse dakpannen, en alle toebehoren, in de originele maatvoeringen. Dit aanbod draagt bij aan het behoud van het klassieke Hollandse dakenlandschap. De Tuile du Nord, de Grote Romaanse én de Kruispan zijn nu verkrijgbaar in de kleur antraciet. Stuk voor stuk met de techniek van nu op ambachtelijke wijze geproduceerd en voorzien van een egale engobelaag. De kwaliteit van deze dakpannen garandeert jarenlang optimale esthetische en functionele prestaties. De kleur antraciet kan ingezet worden bij renovatieprojecten waarbij de bestaande kleur vervangen wordt door een meer eigentijdse kleur of bij de bouw van een nieuw pand met een klassieke uitstraling.  De Tuile du Nord, de Grote Romaanse en de Kruispan zijn nu verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren.

VH-Variabel in grafietgrijs en edelzwart

Een andere klassieker is de Verbeterde Holle Variabel. Deze dakpan heeft een kenmerkende V-vormige extra watergeleiding waardoor waterafvoer sneller verloopt. De lichte golving van deze dakpan geeft het dak een rustige uitstraling. De VH-Variabel was al verkrijgbaar in dertien verschillende kleuren. De twee uitbreidingen bestaan uit een grafietgrijze dakpan die voorzien is van een mooie egale engobelaag en een edelzwarte dakpan, voorzien van een vol donkere edel-engobe. De donkere kleur van de body van beide varianten zorgt ervoor dat zaagsnedes, zoals bij de kilgoot en andere dakdoorbrekingen, vrijwel onzichtbaar zijn. Hierdoor ontstaat een zeer strak, effen eindresultaat.

Alle hulpstukken ook in de nieuwe kleuren

Bij BMI Monier wordt het dak niet gezien als een verzameling losse componenten, maar als een compleet systeem. Ook alle bevestigingsmaterialen en daksysteemcomponenten worden in huis, op maat voor elk daksysteem afzonderlijk, ontwikkeld en geproduceerd. Dat betekent dat ook alle hulpstukken zoals vorsten, ventilatiepannen, broekstukken en knikpannen in de juiste maatvoering én de juiste kleur leverbaar zijn. Elk BMI Monier dak vormt daardoor zowel esthetisch als technisch één geheel.

Klassieke dakelementen in elke gewenste kleur

BMI Monier zet al jaren in op behoud van het klassieke Hollandse dakenlandschap. Ornamenten, speciale pannen of afwijkende verbindingen zijn vaak beeldbepalende elementen van een klassiek dak. Deze elementen zijn meestal niet meer (standaard) leverbaar. In de fabriek in Tegelen worden daarom, op projectbasis, regelmatig klassieke dakelementen op maat én in de gewenste kleur vervaardigd. Binnen zes tot acht weken zijn de speciale onderdelen gereed.

Ook interessant