Grijstint dakpan vult dakpankeuze verder aan

Een speciale kleur dakpan maakt een huis uniek. Een grote keuzemogelijkheid geeft de consument meer flexibiliteit. Wienerberger komt de klant graag tegemoet en introduceert een nieuwe kleur in de Koramic serie. Het bedrijf komt met het dakpanmodel VHV in leikleur mat.

De verbeterde holle variabel, kortweg VHV, wordt gezien als een klassieker onder de keramische dakpannen. De dakpannen maken al jarenlang onderdeel uit van het Nederlandse straatbeeld. Voor diverse bouwstijlen is, volgens het bedrijf, de grijze tint een goede match. Daarbij is de dakpan ook goed te combineren met de rode dakpan die nog veelvuldig voorkomt in Nederland. De leverancier heeft hier bewust voor gekozen zodat er een traditionele of een moderne stijl kan worden gecreëerd. Zowel nieuwbouw als renovatie horen daarbij tot de mogelijkheden door de variabele kopsluiting. Oude dakpannen zijn daardoor bijna altijd te vervangen op hetzelfde maatritme.

Duurzaamheid

Omdat duurzaamheid in de bouw zeer belangrijk is, is daar ook aan gedacht bij het ontwikkelen van deze dakpan. Het product is onderscheiden met een DUBOkeur. Ontwikkelaar Wienerberger schrijft op hun eigen website: “De licht gebogen goot gaat harmonisch over in een mooi golvende wel. Deze wel is aan de voorzijde afgerond.”

De nieuwe dakpannen zijn te verkrijgen in de latafstand van 288 tot 308 millimeter. 

Ook interessant