Vakbond maakt zich zorgen over bouwvakker tijdens warme dagen Shutterstock

Terwijl veel Nederlanders genieten van het warme weer van de afgelopen dagen, is het voor bouwvakkers niet altijd een pretje. Vakbond FNV meldt dat er veel wordt geklaagd over de hitte en die ging zodoende de bouwplaatsen op om de vaklieden te voorzien van water en ijsjes.

Veel bouwvakkers klagen dat er te weinig water beschikbaar is. Ook de werkkleding, zoals de lange broeken en de helmen, worden als niet prettig ervaren tijdens de warme dagen van de afgelopen dagen. Willem Dijkhuizen van FNV Bouw liet in een interview met NOS Radio 1 weten dat de dagen zwaar zijn voor vaklieden: "Zonder helm en in korte broek op een bouwplaats is natuurlijk gevaarlijk, maar dat krijgen we toch als klachten te horen."

Tropenrooster in de bouw

Bouwvakker hebben aan de vakbond laten weten dat ze graag een tropenrooster zouden krijgen, maar werkgevers voeren die maar zelden in. Dijkhuizen zou graag zien dat er betere afspraken komen over werk tijdens warme dagen en dat deze ook worden vastgelegd in de cao. Bij beroepen die extra zwaar zijn tijdens de warme dagen, zoals dakbedekking en wegenbouw, treedt de vakbond op als er geen extra maatregelen worden genomen. "Als daar niet ingegrepen wordt, sturen we daar de inspectie NZW op af”, legt Dijkhuizen uit in het interview met Radio 1. 

Ook interessant