Venuslood het recyclebare en streeploze lood

Venuslood is bij uitstek geschikt voor toepassing op daken en gevels van gebouwen. Het is traditioneel gewalst bladlood wat voorzien is van veredeld oppervlak. Met Venuslood is patineren overbodig. Door het gebruik van Venuslood kan een gelijkmatig en streeploos kleuroppervlak worden gegarandeerd en zal er geen loodwit zichtbaar zijn.

Het Venuslood is zwaar, maar ondanks dat flexibel te verwerken vanaf -5°C daarnaast is het gemaakt van 100% gerecycled lood en is het recyclebaar. Het is een natuurlijk product dat milieutechnisch beter presteert dan andere kunstmatige alternatieven blijkt uit onderzoek van TNO. .

Er zijn verschillende varianten van Venuslood verkrijgbaar namelijk de geribde versie en een zelfklevende variant. De geribde versie is een variant voor dakramen, dakkapellen, zonne- en fotovoltaïsche systemen. De zelfklevende variant kan voor elke verbinden en afsluiting worden toegepast op steile en platte daken en sluit aan op alle dakbedekkingsmaterialen.

Voordelen van Uzimet Venuslood zijn volgens de fabrikant dat het lood een permanente en metaalachtige uitstraling heeft. Daarnaast heeft dit lood een gelijkmatig kleurbeeld en geeft deze geen groene of witte strepen. Ook is Venuslood onder alle weersomstandigheden te plaatsen. Naast de standaard afmetingen levert Uzimet ook uitzonderlijke maten. Dit kan tot 3 millimeter dikte.  

Downloads

Ook interessant