Keurmerk geeft opdrachtgever zekerheid

Dakmeesters heeft een speciaal keurmerk geïntroduceerd voor de inbouw en aansluiting van dakramen, daglichtproducten, dakkapellen en lichtkoepels voor zowel platte - en hellende daken. Dit keurmerk is niet gekoppeld aan een bepaald merk en is onder meer bedoeld als kwaliteitsgarantie voor de opdrachtgever bij de montage en uitvoering van daglichtproducten.

Door het keurmerk van Dakvenstermeesters wordt de training van de montage onafhankelijk van het product samengesteld en is specifiek gericht op het voldoen aan de regelgeving. Daarbij worden monteurs getraind en geëxamineerd door de SKH. Wanneer bij een montage aan de eisen worden voldaan, krijgt het afgeleverde werk het keurmerk.

Stap vooruit

Dakmeesters ziet veel voordelen van het keurmerk. “Aannemers krijgen te maken met de eis dat zij moeten aantonen dat zij deugdelijke producten afleveren.” Een belangrijk toetsingskader voor de bouw is het Bouwbesluit. Op dit moment kun je door te werken volgens een door de Stichting Bouwkwaliteit aanvaarde Beoordelingsrichtlijn aantonen dat aan het Bouwbesluit wordt voldaan.”

Wanneer krijg je het keurmerk?

Het keurmerk wordt alleen afgeven op de montage van daglichtproducten en dakkapellen. Daarbij  moet volgens de voorschriften en regelgeving gemonteerd zijn die zijn  gebaseerd op de beoordelingsgrondslag BGS-009. “Dit kan alleen wanneer een opdracht volledig en compleet uitgevoerd wordt door een certificaathouder. Het certificaat geeft tevens recht op 10 jaar garantie op de montage, welke afgegeven wordt door het deelnemende bedrijf.”

Vlok

Om te zorgen dat monteurs het keurmerk willen voeren, werkt Dakmeesters samen met de brancheorganisatie Vlok. 

Ook interessant