Kunststof dakranden zijn onderhoudsvriendelijk Foto: persbericht Milin

Dakrandpanelen met een strakke uitstraling en eenvoudige montage spreken veel bouwvakkers aan. Milin biedt deze volschuim boeidelen aan. Het product van Deeplas zijn Uv-bestendig en milieuvriendelijk.

De dakranden van Deeplas zij nieuw in het assortiment van Milis en daar is het bedrijf behoorlijk trots op: “Deeplas heeft al een ruime naamsbekendheid in de bouw.” De boeidelen zijn volledig gemaakt van kunststof en zijn voor honderd procent te recyclen. Hierdoor zijn de onderdelen onderhoudsvriendelijk. “Waar houten dakranden na een aantal jaren intensief onderhoud vragen, is dit met kunststof dakrandpanelen absoluut niet nodig”, legt de leverancier uit.

Twee types

Standaard worden de randen geleverd in lengtes van zes meter en zijn snel aan te brengen. Daarbij is er een onderscheid in twee types: haakse hoek 75 en 90 mm, voor een strakke hoekafwerking van de dakrand en overstek,  en de Bullnose. Bij het laatste type is het overstek eenvoudig te plaatsen, ook als de dakrand al is geplaatst. Doordat de dakpanelen gemaakt zijn van kunststof vallen ze onder het keurmerk van DuBo .

Verschillende kleuren

Niet elk dak is hetzelfde en daar wordt uiteraard rekening mee gehouden. “De dakrandpanelen zijn verkrijgbaar in de kleuren wit en crème en zijn leverbaar met bijpassende afwerkprofielen en accessoires voor een mooie afwerking.”

Ook interessant