Polyester nokvorst duurzame oplossing voor rieten dak Foto: Shutterstock

Daken van riet hebben een traditioneel en stijlvol uiterlijk en worden nog steeds veelvuldig gebruikt. Riet vraagt alleen wel om veel onderhoud. Door een innovatie van het bedrijf Multinok blijft een rieten dak jaren mooi. Het bedrijf heeft een nokvorst van polyester geïntroduceerd.

Door gebruik te maken van polyester worden vochtproblemen voorkomen en daarnaast is het product duurzaam. Het gebruik van een polyester mag alleen de charme van een rieten dak niet aantasten. “Het slimme ontwerp en de unieke montagemethode geven het dak de ruimte om te ademen”, laat de producent weten. “Op de plek waar traditionele keramische afwerking en specie vrij spel geven aan vocht en schimmels, zorgt Multinok voor een ventilerende nokafwerking.” Door deze manier van werken krijgen vocht, algen en bladresten geen kans. Het riet krijgt genoeg ventilatie en blijft droog. De natuurlijk krachten en uitstraling blijft daardoor bewaard, claimt de ontwikkelaar van Multinok. Het huis wordt door de innovatie jarenlang beschermd. “De diversiteit aan delen en profielen biedt altijd een passende, waterdichte oplossing.”

Vergeet keramische pannen 

De keramische pannen, die zwaar zijn, worden door een nieuwe montage vervangen. Specie is daardoor overbodig en demontage is gemakkelijker. De werkzaamheden van de rietdekker worden volgens de ontwikkelaar een stuk eenvoudiger als er wordt gekozen voor de Multinok.  

Ook interessant