Bescherming van zonnepanelen door Ubbink

Vogels en knaagdieren kunnen schade aan een dak en zonnepanelen veroorzaken; denk hierbij aan de vervuiling door nesten en nestmateriaal, schade door het knagen aan bedrading en een ernstig verminderde ventilatie. Daarnaast is een goede ventilatie onder de zonnepanelen van groot belang voor de werking en levensduur van zonnepanelen.

De Ubbink Solar Vogelschroot biedt de oplossing. Op vrijwel alle voorkomende soorten zonnepanelen kan de Solar Vogelschroot gemakkelijk en snel gemonteerd worden met de bijgeleverde zelf klemmende clips, inclusief weerhaken. De strips zijn 12 centimeter hoog, wat zorgt voor een optimale afsluiting van de ruimte onder de zonnepanelen en zijn van hoogwaardig kunststof en daardoor totaal onderhoudsvrij.
 
Met slechts een paar kleine metalen clips kunnen de schroten bovendien eenvoudig bevestigd worden. De stroken kunnen eenvoudig op maat geknipt worden en zo zorgen voor een naadloze aansluiting. Door de kant-en-klare hoekstukken voor de zonnepanelen is het handmatig maken van een 90 graden hoek om een paneel niet meer nodig. Naast tijdsbesparing vermindert dat de op het dak. De Solar Vogelschroot zorgt voor een totale bescherming van dakbedekking en zonnepanelen.

Ook interessant