200 machines – 20 merken – 1 accu

CAS (Cordless Alliance System) timmert aan de weg. Metabo maakt bekend dat er weer 3 nieuwe merken toegevoegd zijn aan het universele accu-programma van Metabo: Trumpf, Gesipa en MontiPower. De eindgebruiker heeft daardoor volledige vrijheid, en kan tussen 200 machines kiezen van maar liefst 20 merken en kan daarvoor steeds en altijd dezelfde accu gebruiken.

Het Cordless Alliance System (CAS) breidt haar programma op het gebied van de oppervlaktebehandeling verder uit. Want de nieuwe CAS-partner MontiPower® houdt zich bezig met staal en plaatmateriaal: d.w.z. met het schoonmaken van staal en plaatmateriaal. De machines van het bedrijf, dat is gevestigd in Hennef in Nordrhein-Westfalen, zijn wereldwijd de enige elektrische machines die zich door hun gepatenteerde technologie kunnen meten met de technologie van het persluchtstralen – en dat zonder lucht, zand, water of andere straalmiddelen.

Plaatbewerking

Als het om  plaatbewerking gaat, kiezen veel professionals uit de industrie voor TRUMPF. En dat niet alleen bij de grootste bewerkingscentra, maar ook bij compacte machines. Het in het Zwitserse Grüsch vervaardigde elektrisch gereedschap van TRUMPF vergemakkelijkt het dagelijkse werk op de bouwplaats of in de werkplaats. Al sinds 2014 heeft het bedrijf bij haar elektrische gereedschap gekozen voor accu-technologie. Nu gaat TRUMPF nog een stap verder en wordt TRUMPF deel van het Cordless Alliance System (CAS), een door Metabo geïnitieerd, fabrikanten overkoepelend accu-systeem. „Met TRUMPF hebben wij een fantastisch merk en een echte specialist toegevoegd“, zegt Horst W. Garbrecht, CEO van Metabo. „Als expert op het gebied van gereedschap voor de plaatbewerking past TRUMPF uitstekend bij de CAS-filosofie: wij zijn een alliantie die bestaat uit de beste specialisten, en daar past TRUMPF voor 100% bij."

Klinktechniek

Solide verbindingen zijn de specialiteit van GESIPA. Dat gebeurt niet alleen door middel van de zeer doorontwikkelde blindklinktechnologie van het in 1955 opgerichte bedrijf uit Mörfelden-Walldorf in de deelstaat Hessen, maar ook hun nieuwste verbinding met het Cordless Alliance System. Vanaf het voorjaar van 2021 wordt de gehele serie accu-machines "Bird Pro" van GESIPA één voor één omgezet naar de accu-technologie van het fabrikanten overkoepelende accusysteem. De eerste machine met de CAS-accu komt in maart 2021 op de markt. „Wij hebben ons oog al heel lang geleden op GESIPA als CAS-partner laten vallen“, zegt Horst W. Garbrecht, CEO van Metabo, fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen en initiator van CAS. „GESIPA is toonaangevend in de marktsegmenten rondom het thema blinkklinktechniek. Dat biedt voor ons grote winst. Vooral de verbinding in de metaalindustrie pas perfect bij de instelling van CAS. Met deze nieuwe, sterke partner is CAS het beste systeem voor de metaalspecialisten. “Samen met de twee andere nieuwe partners TRUMPF en MontiPower telt CAS momenteel 20 leden.Ook interessant