Cordless Alliance System van Metabo wint EISEN-award

Eén accu voor heel veel machines: dat idee heeft ook de beursorganisatie van de ijzerwarenbeurs overtuigd. Het door Metabo geïnitieerde, fabrikanten overkoepelende accusysteem, het Cordless Alliance System (CAS) heeft dit jaar de EISEN innovatie-award gewonnen. De jury was vooral onder de indruk van de duurzaamheid van de samenwerking.

De Eisenwarenmesse 2020 werd helaas geannuleerd, maar toch was er bij Metabo reden voor een feestje: het Cordless Alliance System heeft de EISEN 2020 gewonnen. De EISEN is een onderscheiding voor innovatieve productontwikkelingen, die om de twee jaar in combinatie met de internationale Eisenwarenmesse door de beursorganisatie van de beurs in Keulen wordt toegekend. Het fabrikanten overkoepelende accusysteem boekte succes in de categorie „Gereedschap, handgereedschap, elektrisch gereedschap en toebehoren“ en werd in het bijzonder onderscheiden voor de duurzaamheid. Want binnen CAS werkt al het accu- gereedschap op één en dezelfde accu – dat is niet alleen efficiënt, maar ontziet ook de natuurlijke bronnen. Tenslotte hebben professionele gebruikers daardoor veel minder accu's nodig en kunnen de beschikbare accu's optimaal benutten. De onoverzichtelijkheid op het gebied van accu's en laders van verschillende merken, die men nog steeds op veel bouw- en werkplaatsen aantreft, behoort daarmee voorgoed tot het verleden. De jury van de EISEN sprak haar waardering uit voor de samenwerking van de CAS-partners in het voordeel van de klanten en de klantvriendelijkheid. „CAS is geen product op zich, maar een extreem innovatief idee“, licht de beursorganisatie toe. 

Eén systeem voor alle lievelingsmerken

Eigenlijk zou het Cordless Alliance System voor het eerst gezamenlijk worden gepresenteerd op de Eisenwarenmesse van dit jaar, maar met het oog op de huidige situatie werd de beurs – en daarmee ook de aanwezigheid op de beurs van CAS – naar 2021 verschoven. „In deze situatie verheugen wij ons natuurlijk des te meer op goede nieuwe producten“, zegt Metabo-directeur Horst W. Garbrecht. „Het idee achter CAS is eenvoudig: wij willen professionele gebruikers de mogelijkheid bieden, met al hun lievelingsmerken te werken en naar believen tussen fabrikanten te kunnen kiezen. En dat in combinatie met de krachtige accu-technologie van Metabo. De onderscheiding toont voor ons aan dat wij daarmee niet alleen bij onze klanten, maar ook in de branche de juiste snaar hebben geraakt.“ 

Het doel is nog lang niet bereikt

CAS begon in de zomer van 2018 met negen fabrikanten van elektrisch gereedschap voor professionele gebruikers. Inmiddels bestaat het CAS-samenwerkingsverband uit 17 fabrikanten: Metabo, Rothenberger, Mafell, Eisenblätter, Collomix, Haaga, Electrostar (Starmix), Eibenstock, Steinel, Rokamat, Elried/edding, Birchmeier, fischer, Prebena, Cembre, Pressfit en Jöst abrasives. Met vier andere, zeer bekende fabrikanten zijn de dienovereenkomstige contracten inmiddels ondertekend. Ze zullen hun producten in de komende maanden aan de markt presenteren. Het assortiment van het doorgaans voor 100% compatibele accusysteem omvat op dit moment meer dan 160 machines en apparaten in het 18 Volt segment. Daarmee dekt CAS niet alleen al het gangbare elektrische gereedschap, maar biedt tevens de meest bijzondere oplossing wereldwijd voor heel veel toepassingen van elektrisch gereedschap, die professionals in uiteenlopende branches voor hun dagelijkse werk nodig hebben.

Ook interessant