De eerste accu-stofafzuiging met eigen stroomvoorziening voor de boorhamers van Bosch Professional.

Bosch breidt zijn assortiment voor stofvrij boren voor de eerste keer uit met een accu-stofafzuiging met eigen stroomvoorziening: de GDE 18V-26 D Professional. Deze past op de vijf meest gangbare Bosch boorhamers in de twee-kilo-klasse en beschermt de vakman tegen stof bij het boren.

De stofafzuiging is ook bij uitstek geschikt voor professionals die vaak van bouwplaats naar bouwplaats onderweg zijn: ze kun- nen de extra stofzuiger achterwege laten. Er worden vier adapters voor verschil- lende toepassingen meegeleverd: twee voor kleinere boordiameters van vier tot 16 millimeter en twee voor de grotere diameters tot 26 millimeter, telkens voor machines met wissel- of vaste boorhouder. Er kan indien nodig ook een verleng- stuk worden gebruikt, zodat boren tot een lengte van 265 millimeter kunnen wor- den gebruikt. De GDE 18V-26 D Professional voorziet daarmee in vergelijking met gangbare concurrerende modellen in het breedste toepassingsspectrum wat betreft boordiameter, -diepte en -lengte.

Korte montagetijd 

Op boorhamers zoals de bestseller GBH 2-26 F Professional met pistoolgreep is de stofafzuiging snel en eenvoudig gemonteerd: stofafzuiging op een vlakke on- dergrond zetten, de meegeleverde stabiliseringsbeugel in de daarvoor bestemde openingen steken, de boorhamer dan als een accu in de geleiderails van de stofafzuiging schuiven tot deze vastklikt. Nu alleen nog de extra handgreep vast- draaien – en de GDE 18V-26 D Professional is klaar voor gebruik.

De afzuiging wordt met de aan/uit-schakelaar gestart en kan voor verder gebruik op de machine blijven zitten. Deze kan comfortabel met een druk op de knop worden losgemaakt. De vakman kan de accustatus in de gaten houden via een vijftraps LED aanduiding en via het kijkvenster in de stofopvang ziet men in één oogopslag of deze al vol is. De stofopvang heeft een inhoud voor het stof van maximaal 20 gaten met een diameter van 12 millimeter en een diepte van 50 mil- limeter en kan met enkele handelingen worden leeggemaakt. De HEPA-filter wordt voor reiniging eenvoudig uitgeklopt.

De stofafzuiging GDE 18V-26 D Professional werkt op krachtige 18-volt-accu's. Het maakt niet uit welke Bosch Professional 18V accu de gebruiker gebruikt: Bosch garandeert met het Professional 18V System de compatibiliteit met nieu- we en bestaande elektrische gereedschappen en opladers van deze voltklasse. Voor de GDE 18V-26 D Professional wordt de compacte, lichte accu ProCO- RE18V met 4,0 Ah en hoog prestatievermogen geadviseerd. 

Ook interessant