Eerste professionele 18 Volt accu-compressor is licht en compact Bron: Metabo

De nieuwe accu-compressor van Metabo draait met behulp van krachtige accu-technologie. Dat is prettig snoerloos werken, maar dat is nog niet alles. Met minder dan 10 kg inclusief accu-pack is de Power 160-5 18 LTX BL OF ook nog eens bijzonder licht en compact.

De accu-compressor Power 160-5 18 LTX BL OF is de eerste 18 Volt compressor in het professionele segment en weegt nog geen 10 kg inclusief accu-pack. “De olievrije zuigercompressor kan ver van het stopcontact werken en is dankzij de Brushless-motor en zeer efficiënte pomp toch net zo krachtig als een op de netvoeding aangesloten compressor“, vertelt productmanager Julian Sauter.

Eén accu, 1.000 spijkers

De nieuwe accu-compressor heeft een laag energieverbruik en een daarbij behorend lange looptijd: met slechts één accu-lading van de Metabo 18 Volt LiHD accu-pack kunnen bijvoorbeeld meer dan 1.000 platkopspijkers in zacht hout worden geslagen. En als de lading toch onvoldoende blijkt zit er in het handige accu-depot altijd nog een reserveaccu. “Voor optimale prestaties adviseren wij de 18 Volt LiHD-accu-pack met een capaciteit van 8,0 of 5,5 Ah“, zegt Sauter.

Twee manometers

De maximale druk is 8 bar. Het benodigde persluchtvolume kan eenvoudig en exact worden aangepast. De accu-compressor heeft twee manometers, één voor de tank- en één voor de werkdruk: zo kan de gebruiker voor elk gereedschap de juiste druk instellen. De universele koppeling van de compressor werkt met alle gebruikelijke systemen: EURO, ARO/Orion en ISO. De zuigercompressor is bovendien olievrij – er hoeft dus geen olie te worden bijgevuld, er is minder onderhoud nodig en het transport is makkelijker, want er kan geen olie lekken. Met de kwalitatief hoogwaardige rubberen pootjes staat hij altijd stevig en laat geen krassen achter op de vloer. In de auto vindt hij met zijn afmetingen van 330 x 310 x 390 altijd een plekje en kan overal mee naartoe worden genomen.Voor elke mobiele klus

Sierlijsten of dampremmende folie met de tacker bevestigen, buizen controleren op lekkage, vuil uitblazen, siliconenvoegen trekken of autobanden oppompen: met de nieuwe accu-compressor gaat alles heel gemakkelijk en snel. In combinatie met het persluchtgereedschap van Metabo, zoals een tacker, een kitpistool, vetpers, blaaspistool of bandenpomp met spanningsmeter, is het de ideale machine voor werkzaamheden in de interieurbouw, de houtbewerking of op sanitair- en servicegebied. Ongeacht of het voor de werkplaats of op de bouwplaats geldt met deze accu-compressor ben je mobiel. 

Uitwisselbaar systeem

De nieuwe accu-compressor maakt niet alleen de werkdag mobiel, ook in de keuze van andere machines blijven de professionele gebruikers flexibel. Productmanager Sauter: “Met de nieuwe accu-compressor investeert men niet alleen in een betrouwbare persluchtmachine. De 18 Volt-klasse bestaat uit meer dan 90 krachtige accu-machines.” En niet alleen dat: Metabo maakt bovendien deel uit van het fabrikanten overkoepelende accu-systeem Cordless Alliance System (CAS). CAS verzamelt fabrikanten onder één ‘accu-dak’: Binnen het systeem zijn machines en laders met een accu-pack 100% uitwisselbaar en kunnen willekeurig met elkaar worden gecombineerd. 

Ook interessant