Krachtige muursleuffrees freest complete muursleuven in één werkstap Beeld: Persbericht Metabo

Metabo heeft een nieuwe muursleuffrees op de markt gebracht en belooft hiermee een forse besparing van je werktijd. Zo maakt de frees het vrij beitelen van sleuven en het opkeren van sloopstukken verleden tijd. Dankzij een krachtige Marathon-motor van 1.900 Watt ben je in één werkstap klaar.

De MFE 40 muursleuffrees is ideaal bij elektrische installaties voor het leggen van kabels en lege buizen onder pleister met freesdieptes tot 40 mm. Hij is zo sterk dat hij ook dubbele en zelfs drievoudige diamantfreesschijven aandrijft. Zo maakt hij schone goten voor enkele leidingen tot 12 mm diameter of voor lege buizen met diameters van 20 tot 25 mm. Ook hard materiaal als beton kan je met de MFE 40 frezen: met twee parallelle 125 mm diamantschijven gaat hij door tot max. 40 mm diepe en max. 35 mm brede kabelgoten.

Snel, schoon en comfortabel werken

Belangrijk bij het frezen is zo stofvrij mogelijk te werken. Via een aangesloten zuiger wordt stof efficiënt afgezogen. Daarnaast kan de machine comfortabel bediend worden. Met 2 praktische beugelhandgrepen ligt hij in elke werksituatie goed in de hand. Ook wordt de machine tijdens het werken geduwd en niet getrokken. Hiermee wordt veel kracht bespaard bij het frezen van harde materialen. De duwende snede biedt bovendien een optimaal zicht op de markeringslijn en maakt lang werken aangenamer.

Ook interessant