Nieuw heteluchtpistool op accu

Johannes Steeb, productmanager van Metabo, weet: „Om hete lucht te produceren is heel veel energie nodig.“ En deze energie komt bij het nieuwe accu- heteluchtpistool HG 18 LTX 500 van Metabo niet uit het stopcontact maar uit een krachtige 18 Volt accu-pack. Het compacte apparaat genereert een gebruikstemperatuur tot wel 500°C. „Dat het apparaat heet wordt is één – het is echter nog belangrijker om de juiste temperatuur te leveren“, zegt Steeb. En dat realiseert dit accu-heteluchtpistool in minder dan vijf seconden.

Met een krachtige luchtstroom van maximaal 200 liter per minuut is de HG 18 LTX 500 bijvoorbeeld heel geschikt voor het krimpen van kabels, het sealen en vervormen van kunststof, of folie, evenals het verwijderen van lak en lijmresten. Kortom: de HG 18 LTX 500 is in zijn element als er snel mobiele hete lucht nodig is. De bediening is met één druk op de knop heel eenvoudig en logisch. En met een gewicht van slechts 1,6 kg, inclusief Metabo LiHD-accu-pack, kan de HG 18 LTX 500 overal mee naartoe worden genomen – ook op moeilijk toegankelijke plaatsen ver van een stopcontact, zoals bij het aanbrengen van folie op voorruiten of het krimpen van kabels op wieken. 

Twee standen, veel mondstukken

Het accu-heteluchtpistool kent 2 temperatuurstanden: 300 en 500°C. Voor een optimale prestatie wordt geadviseerd om een 18 Volt accu-pack met een capaciteit van 8,0 Ah van Metabo te gebruiken. Hiermee wordt het fabrikant overkoepelende accu-systeem Cordless Alliance System (CAS) alweer met een nieuw product uitgebreid. Binnen CAS zijn er nu al meer dan 160 machines en apparaten van 17 fabrikanten compatibel met een accu en kunnen naar believen gecombineerd worden. Ongeacht of het apparaat met een breedstraalmondstuk voor het drogen of verwijderen van lak, een reflectormondstuk voor het krimpen of een lasmondstuk voor het sealen van kunststof wordt gebruikt: de HG 18 LTX 500 is uitwisselbaar met alle beschikbare mondstukken van Metabo. En wie na het krimpen of verwijderen van lak even pauze neemt – ook die is ervan verzekerd,” zegt productmanager Steeb zonder met zijn ogen te knipperen: „met het heteluchtpistool brandt ook de grill in een handomdraai.“

Technische gegevens in één oogopslag

HG 18 LTX 500

Spanning

18 Volt

Luchtstroom

160 - 200 l/min

Temperatuur

300 en 500ºC

Opwarmtijd

5 s (300ºC)

Gewicht (met/zonder accu-pack Metabo 8,0 Ah LiHD)

686 g/1.663 kg

Ook interessant