Nieuwe goudkleurige zinkcoating zorgt voor extra lange levensduur schroevendraaier Bron: FACOM

Uit eigen tests blijkt dat de nieuwe kop een 100% langere levensduur heeft dan het bestaande FACOM Protwist assortiment. Het Belgische bedrijf FACOM is dan ook trots op hun nieuwe schroevendraaierreeks. “Dit gereedschap beantwoordt aan de professionele behoeften en biedt een direct antwoord op de meest voorkomende frustraties van de gebruiker.”

Als professional stel je hoge eisen aan de levensduur, duurzaamheid, betrouwbaarheid en het comfort van schroevendraaierkoppen. Daarom introduceert FACOM de krachtige Next Generation Protwist®-reeks: een update van het bestaande premium schroevendraaierassortiment, met een nieuwe goudkleurige zinkcoating en een 100% sterkere steel dan bestaande modellen.

Krachtkanalisering

De Next Generation Protwist®-schroevendraaiers met goudkleurige verzinkte verstevigde koppen, bieden maximale prestaties en behouden gedurende hun hele levensduur hun precisievorm, hun corrosiebestendige kwaliteiten en hun uitstekende veerkracht. Elk gereedschap uit het nieuwe Protwist®-gamma is gemaakt met zacht handgreepmateriaal, wat zorgt voor optimaal comfort en controle voor de gebruiker. In het midden van de handgreep zit een ergonomisch ontworpen 'krachtkanalisering' over de volledige lengte van de hand, waardoor een betere grip en meer koppeloverdracht mogelijk zijn bij moeilijke vast- en losdraaitoepassingen.

Corrosiebestendig

De Next Generation Protwist®-schroevendraaierreeks is meer corrosiebestendig dan de bestaande modellen, waardoor het risico op schade door roest of chemicaliën vrijwel nihil is. FACOM heeft het nieuwe gereedschap ook met een dubbele steelsterkte ontworpen, waardoor een optimaal koppel wordt geleverd en het gereedschap geschikt is voor extremere toepassingen. Er is ook een volledig nieuwe stompe handgreep met 'krachtkanalisering', waardoor gebruikers met minimale inspanning toegang hebben tot lastige of krappe ruimtes.

Intensief gebruik

Andy Mills, productmanager voor FACOM: "De productiviteit in professionele omgevingen kan ernstig beïnvloed worden wanneer gereedschap bij dagelijks gebruik begint te verslijten, onbetrouwbaar wordt of niet aan de verwachte normen voldoet. Met de Next Generation Protwist®-schroevendraaierreeks bieden wij voor het eerst een kopspecifieke oplossing. Dit innovatieve, hoogwaardige gereedschap beantwoordt aan de professionele behoeften en biedt een direct antwoord op de meest voorkomende frustraties van de gebruiker. De kop gaat het langste mee in zijn klasse en de gebruiker kan comfortabeler werken dankzij de zachte coating op de handgreep. Deze voordelen, gecombineerd met een uitstekende bescherming tegen slijtage en corrosie, maken deze producten bijzonder geschikt voor repetitieve of intensieve toepassingen in de industrie of de autosector."

Het nieuwe assortiment is beschikbaar in de uitvoering Phillips®, Pozidriv®, Torx® en Flared, met verschillende modellen op maat van en met kleurcodering voor specifieke industrieën en gespecialiseerde toepassingen (standaard, kracht, roestvrij, schok, geïsoleerd, fluo, RFID en met kabelveiligheidsslot). FACOM® Protwist® -schroevendraaiers worden in Frankrijk gemaakt en hebben een levenslange garantie.

Ook interessant