Nieuwe Makita haakse slijpers en slagmoersleutel

Met het XGT-platform zet Makita een logische vervolgstap in de richting van een werkplek zonder snoeren en uitlaatgassen. Tegelijkertijd biedt het een betrouwbare en duurzame oplossing, waarbij de grotere kracht en de mogelijkheid van snelladen veeleisende gebruikers zal aanspreken. Aan het XGT-platform zijn nu vier haakse slijpers toegevoegd, waarmee het totaal op acht komt.

Het gaat om de GA023GZ, de GA026GZ, de GA029GZ en de GA032GZ. Deze veilige en sterke Makita 125 mm accu slijpers zijn bedoeld voor intensief gebruik. Eén van Makita’s oplossingen voor stofvrij werken heet AWS: Auto-start Wireless System. Deze draadloze communicatie tussen accu machine en (accu) stofzuiger start automatisch de stofzuiger zodra je de machine aanzet.

De haakse slijpers hebben een variabele toerenregeling, soft start en heropstartbeveiliging. Ook zijn ze uitgerust met een sensor die ervoor zorgt dat ze automatisch uitschakelen bij plotselinge toerenvermindering, of bij het vastklemmen van de slijpschijf in het materiaal. De belangrijkste verschillen tussen de vier haakse accu slijpers zijn enerzijds de keuze voor een vastzetschakelaar (handig bij afbramen) of een veiligheidsschakelaar (verstandig bij veel doorslijpwerk) en anderzijds voor een uitvoering met of zonder rem. De accu slijpers zijn gebruiksvriendelijk en door een optimale bescherming tegen stof en vocht geschikt voor gebruik in de buitenlucht. De nieuwe beschermkap is snel, eenvoudig en zonder gereedschap te verstellen.

Slagmoersleutel

De TW001GZ is de eerste slagmoersleutel op het XGT-platform. Dankzij de XGT 40 V Max accu is het meteen ook de sterkste slagmoersleutel in het assortiment van Makita. Hij levert maximaal 1800 Nm koppel en heeft vier digitaal instelbare toerentallen om het aandraaimoment goed af te stemmen op het werk. Dat maakt deze machine bruikbaar voor bouten en moeren vanaf M18 tot en met M30. Te strak aandraaien is niet mogelijk. De Auto stop modus zorgt ervoor dat de machine, zodra de bout of moer voldoende is losgedraaid, automatisch stopt of met laag toerental kan blijven draaien.

De TW001GZ heeft een energiezuinige en onderhoudsvrije koolborstelloze motor met elektronische sturing. De circa 4 kg wegende machine is goed uitgebalanceerd en ligt daardoor prettig in de hand. De LED-verlichting zorgt voor optimaal zicht op het werk.

Ook interessant