Nieuwe snoerloze combi-hamer van DeWALT

De nieuwste toevoeging aan de DEWALT® XR® FLEXVOLT-serie is er in de vorm van de krachtigste snoerloze 52mm SDS-Max-combihamer ter wereld. De DEWALT DCH773 is ontworpen voor ultieme prestaties en een ongeëvenaarde gebruiksduur. "Professionals die zware bouw-, sloop- en constructietoepassingen uitvoeren, zullen profiteren van de onovertroffen 19,4 Joule slagkracht, 145-290 tpm zonder belasting en 52 mm boorcapaciteit in massief beton", stellen de makers.

De DCH773 wordt aangedreven door de DEWALT 54V XR® FLEXVOLT-accu in combinatie met een zeer efficiënte Brushless motor. "Het biedt gebruikers een langere werktijd dan om het even welk ander snoerloos SDS-Max-model dat momenteel verkrijgbaar is", beweert de fabrikant. Het gereedschap is het eerste model van DeWALT dat geleverd wordt met twee krachtige 54V accu's van 12.0Ah. Een ingebouwde accubehuizing beschermt de accu tijdens gebruik.

De DCH773 maakt deel uit van het Perform and ProtectTM-assortiment van DEWALT en biedt tal van functionaliteiten op het vlak van veiligheid. Zo bedraagt de trillingswaarde slechts 10,1 m/s2 dankzij de geïntegreerde AVC- handgreep (Active Vibration Control). Het antirotatiesysteem detecteert dan weer wanneer de gebruiker de controle over het gereedschap verliest en legt dan onmiddellijk de machine stil, waardoor de impact voor de gebruiker wordt beperkt bij een blokkering. De DCH773 is verder beveiligd met de Soft Start-functie.

Stof

Krachtige stofverwerking is een belangrijk onderdeel van deze SDS-Max Combi, die volledig compatibel is met de nieuwe generatie DEWALT-stofzuigers, waaronder de onlangs gelanceerde snoerloze M-klasse stofzuiger DCV586M. 

Voor extra bescherming heeft de DCH773 twee ledindicatielampjes. Wanneer de antirotatiefunctie geactiveerd is, blijft er een rood licht branden om de gebruiker te waarschuwen. De gele led waarschuwt dan weer wanneer het gereedschap aan onderhoud toe is. Na nog eens tien uur knippert de gele led om aan te geven dat het gereedschap het aanbevolen onderhoudsinterval heeft overschreden.

Gil Van Meenen, Product Marketing Manager DEWALT: "Met deze nieuwe toevoeging hebben we de lat weer hoger gelegd om gebruikers de krachtigste, snoerloze SDS-Max-hamer die vandaag beschikbaar is te bieden. Op basis van feedback van professionals hebben onze ingenieurs voor het eerst gereedschap ontwikkeld dat niet alleen de prestaties van de equivalenten met snoer evenaart, maar deze zelfs overtreft. Het biedt alle voordelen van snoerloze vrijheid en nog nooit eerder geziene prestaties voor boor-, beitel- en slooptoepassingen." 

Ook interessant