Sneller en dieper schaven met KP001G accu-schaaf van Makita

Next level; dat is de nieuwe XGT accu-schaafmachine KP001G van Makita. Zijn belangrijkste prestatie waarmee hij alle accu-machines achter zich laat: hij schaaft maximaal 4 mm diep per beweging. Een groef of sponning schaaft de veeleisende bouwprofessional tot 25 mm. In snelheid overtreft hij met zijn 82 mm schaafbreedte de gesnoerde machines.

De KP001G wordt aangedreven door een 40Vmax XGT Li-Ion batterij en heeft een krachtige koolborstelloze motor die probleemloos zorgt voor een schaafdiepte tot 4 mm. De motor houdt de machine constant op toeren en wordt niet snel te warm. Lang werken op één volle acculading is geen enkel probleem. Het onbelaste toerental voor hoge snijsnelheden is 15.000 tpm. De machine is altijd voorbereid voor Auto-start Wireless System (AWS) voor draadloze communicatie tussen accumachine en accustofzuiger. Optionele AWS unit WUT01 is als accessoire verkrijgbaar, er zijn ook uitvoeringen waarbij deze standaard wordt meegeleverd. De machine is voorzien van een elektronische rem voor optimale veiligheid. Spaanafvoer is naar beide zijden mogelijk.

Comfortabel in gebruik

De machine heeft een diepte-instelknop met een hoge nauwkeurigheid van 0,1 mm. Drie V-groeven in de zool van 1,4, 3 en 4 mm maken kanten breken eenvoudig. Voor het schaven worden HM-wisselbeitels meegeleverd, die aan twee zijden te gebruiken zijn en een lange levensduur hebben. De KP001G is comfortabel in gebruik door de ergonomische, met rubber beklede handgreep. De parkeersteun op de zool beschermt schaafbeitels en werkstuk bij het 'uitdraaiend' wegzetten van de schaaf. De KP001G accu-schaafmachine is verkrijgbaar met diverse accu’s en laders.

Ook interessant