Passende snit belangrijk voor vrouwen in de bouw Beeld: MEWA

Vrouwelijke installateurs, elektriciens en vaklieden doen hetzelfde werk als hun mannelijke collega’s. Daarbij hoort dezelfde werkkleding, maar die sluit niet altijd prettig aan bij de vrouwelijke lichaamsbouw. MEWA Textil-Management breidt daarom hun assortiment werkkleding uit met vesten en broeken voor dames.

Het is belangrijk dat werkkleding comfortabel zit, want je brengt er een groot deel van je tijd in door. Ook mag het mag je veiligheid niet in gevaar brengen, bijvoorbeeld door te ruim vallende stoffen. Daarom heeft MEWA een collectie gelanceerd met een goede snit en passende maten voor vrouwen.

De collectie is geïntroduceerd naar aanleiding van een marktanalyse onder de klanten van MEWA. Daaruit bleek de vraag naar eigen kledingstukken. De nieuwe outfits vallen op door hun bijzonder grote bewegingsvrijheid en beschikken over functionele details, tal van zakken en opbergruimtes voor kleine onderdelen.

Voordeel is dat nu alle medewerkers van een bedrijf in dezelfde uniforme kleding kunnen verschijnen. Behalve vesten en broeken staan er bovendien nog andere kledingstukken op de planning. Deze vallen, net als de overige kleding van MEWA, onder het full-service concept van het textielbedrijf: leveren, ophalen, wassen en herstellen is hierbij all-in. 

Ook interessant