Aluminium clipsysteem maakt gevelbekleding eenvoudig te monteren

Een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gevelbekleding komt van Renson. Met de Linarte verticale gevelbekleding bieden zij de mogelijkheid gevels naar eigen smaak te personaliseren en combinaties te maken met verschillende kleuren en materialen. De Renson Linarte werd pasgeleden geïntroduceerd en kon ook op GEVEL2018 op positieve reacties rekenen.

Eenvoudige en flexibele montage

De Linarte design gevelbekleding bestaat uit aluminium profielen die met clips onzichtbaar op een horizontale achterliggende draagstructuur kunnen worden gemonteerd. Hierdoor is vervorming door thermische uitzetting uitgesloten. Het clipsysteem is aanpasbaar in de breedte en makkelijk vervangbaar. Eventuele garagepoorten en deuren gaan op in één strak gevelvlak. Ook elementen zoals een brievenbus, stopcontacten, kraantjes of de deurbel worden naadloos geïntegreerd.

Met een oppervlaktebehandeling of door middel van anodisatie is de gevel duurzaam en kleurvast afgewerkt. Bijkomend voordeel is dat aluminium gevelbekleding amper onderhoud vraagt en eenvoudig te reinigen is.

Personaliseren en combineren

Renson biedt 4 verschillende soorten gevelbekleding aan binnen de Linarte serie. De basisversie met blokvormig aluminiumprofiel is 16 mm diep. De blokvormige versie van 33 mm diep kan worden gecombineerd met andere materialen, zoals LED-strips of hout. Het even-profiel van 33 mm zorgt voor het strakste resultaat. De vierde optie is een combinatie van voorgaande profielen, met een RAL-kleur naar keuze. Ook integratie van een logo of huisnummer is mogelijk. Tot slot kan je de gevelbekleding doortrekken tot op een terras of zelfs naar binnen. Door de hoogwaardige afwerking is het systeem namelijk ook geschikt voor interieurtoepassingen.

Ook interessant