Aluminium geschikt materiaal voor gevels Foto: Hunter Douglas

Aluminium is een licht en duurzaam materiaal en, zo laat Hunter Douglas Architectural zien, ook geschikt voor gevels. Het bedrijf introduceert het QuadroClad Gevelsysteem dat van aluminium is gemaakt.

Het systeem bestaat uit twee aluminium huiden die verbonden zijn met een honingraat die ook van aluminium is gemaakt. Het gebruik van het materiaal en de manier waarop het is gemaakt, zorgt er voor dat de gevel stevig, maar toch ook licht is.

Hunter Douglas Architectural heeft verschillende versies gemaakt van QC50 t/m QC500. Omdat de systemen op maat kunnen worden gemaakt, kan de klant zijn voorkeuren aangeven. Zelfs een grote afmeting behoort tot de mogelijkheid.

Maatwerk 

Het nieuwe systeem heeft volgens de ontwikkelaar als unieke kenmerken dat het systeem volledig op maat maken is. Dat bespaart direct ook montagetijd en reduceert faalkosten en afval op de bouwplaats. QuadroClad is daarnaast op meerdere manieren te monteren: horizontaal, verticaal en diagonaal. En toepasbaar op zowel gevels, buitenplafonds, daken en luifels. Op het gebied van duurzaamheid is het systeem volledig te recyclen, heeft een lange levensduur en onderhoud is amper nodig. 

Shanghai World Expo Culture Centre, Shanghai, China

QuadroClad QC500

Ook interessant