Houten gevel geeft gebouwen unieke look

Een snelle montage en een mooi design. Daar staat het Derako gevelsysteem voor dat wordt gemaakt uit massief hout. De snelle montage wordt onder meer gerealiseerd doordat het systeem prefab wordt aangeleverd.

Het bevestigingssysteem is niet zichtbaar omdat er geen schroeven of nagels worden gebruikt en de gevels zijn voorzien van een C2C-certificaat. “Het Derako gevelsysteem bestaat uit massief houten lamellen die zichtloos worden bevestigd door het unieke Derako fixing systeem”, legt de fabrikant op de website het systeem uit. “Gebaseerd op het project worden zwart geanodiseerde aluminium profielen op maat uitgefreesd voor de bevestiging van gepatenteerde RVS clips. De gehele bevestiging bevindt zich aan de achterzijde van het hout.”

Nieuwbouw of renovatie

De ontwikkelaars van het gevelsysteem van Derako hebben bewust gekozen voor passende architectuuroplossingen. Daarbij zijn de materialen goed te gebruiken voor zowel nieuwbouw als renovatie en transformatie. De verschillende houtmogelijkheden geven de klant de mogelijkheid te kiezen voor een esthetische opwaardering.

Duurzaamheid

Het bedrijf zelf ziet verschillende voordelen van een houten gevel: “Zeer duurzaam, zowel als materiaal, product en systeem.” Onderdeel van het systeem zijn de houten lamellen die zowel horizontaal als verticaal kunnen worden geplaatst. Ook een gebogen vorm is mogelijk.  

Ook interessant