Vernieuwde vliesgeveltechnologie voor grote glasoppervlaktes Beeld: Persbericht WICONA

Aluminiumsysteem leverancier Wicona heeft een nieuw vliesgevelsysteem op de markt gebracht: de WICTEC 50 evo. Het systeem heeft een hoge belastbaarheid en kan dus grote glasoppervlaktes dragen. Ander kenmerken van dit product zijn de snelle beglazing met partiële klemlijsten, de rechte zaagsnede en een nieuw afwateringsprincipe.

Het nieuwe systeem is geschikt voor glasbelastingen die tot 150 kg hoger liggen in vergelijking met de bestaande WICTEC 50-gevels. Dat zorgt voor een maximale glasbelasting tot 550 kg met een smalle aanzichtbreedte van slechts 50 mm. Daarmee wordt ingespeeld op de behoefte van de markt aan grotere glasoppervlakken in de gevel.

Beglazing met partiële klemhouders

Ook nieuw aan dit systeem is het beglazen van de stijl-en-regel gevels met partiële klemhouders. Het maakt het monteren van beglazing of panelen met korte stukken mogelijk en bespaart de fabrikant de gebruikelijke verwerkingsstappen bij het installeren van de traditionele doorlopende klemlijst. 

Rechte zaagsnede

De rechte zaagsnede is een economische oplossing voor het snel en betrouwbaar plaatsen van kleine tot middelgrote gevelprojecten. Ontwerp opties omvatten stijl-stijl of stijl-regel verbinding met een rechte snede en zonder uitstamping; de inkeping wordt vervangen door een gietstuk. Een nieuwe T-verbinder en zelf afdichtende schroeven maken de installatie eenvoudig en waarborgen tegelijkertijd een uitstekende luchtdichtheid en waterafvoer.

Nieuw afwateringsprincipe

Door een nieuw afwateringsprincipe voor deze kritische zone kan de dwarsafdichting als een doorlopende strook worden geïnstalleerd, waardoor bijvoorbeeld afdekplaten naadloos aan het bouwkundige bevestigd kunnen worden. Een nieuw type horizontale- en verticale afdichting met geëxtrudeerde folies maakt een continue overlapping mogelijk.

Cradle to Cradle certificaat

WICTEC 50 evo heeft het Brons Cradle to Cradle (C2C)-certificaat verkregen. De criteria zijn direct verbonden aan het product, niet aan het gebouw. De verantwoordelijkheid van de productfabrikant, inclusief de volledige prefabricage en toeleveringsketen, zijn afgedekt. Vanuit het perspectief van de opdrachtgever biedt dit het voordeel dat met WICONA-systemen de minimum C2C Brons Standaard altijd kan worden toegepast.

Ook interessant