Vliesgevels steeds vaker gebruikt bij bouw en renovatie Foto: persbericht Wicona

Vliesgevels worden steeds vaker gebruikt bij het bouwen en renoveren van gebouwen. Wicona is één van de producenten van zulke gevels. “Een aluminium vliesgevelsysteem met een aanzichtbreedte van 50 mm is ideaal voor verticale en polygoongevels, het creëren van een industriële look en het biedt extra prestatiekenmerken voor brand- en inbraakbeveiliging en geluidsisolatie.”

De gevels van Wicona, de Wicona WICTEC 50, zijn onder meer gebruikt bij het nieuwe concept van de Amerikaanse School in Madrid. Daarbij was het doel om de ruimtes weer het hart van de school te maken. Daarvoor werden de onderdelen uitgebreid, gerenoveerd en met elkaar verbonden waarbij de vliesgevels uitermate noodzakelijk waren. Natuurlijk licht speelt een belangrijke rol. “WICTEC 50 is een flexibel en zeer veelzijdig vliesgevelsysteem dat aan elke eis van de architect aangepast kan worden”, legt Wicona uit.

Industriële uitstraling

“De vliesgevel heeft een industriële afwerking met zichtbare schroefbevestiging, een moderne dynamische oplossing.” Om die reden is het ook gebruikt in de bibliotheek in Madrid.  

Ook interessant