Vraag naar gevel met meer lichtinval en isolatie toegenomen Foto: persbericht SAPA

Kijk om je heen en je zult zien dat gevels met veel glas populair zijn. De markt vraagt steeds meer om meer lichtinval en zwaardere beglazing per vierkante meter.

Architecten willen hier graag aan mee werken omdat deze minder stijlen en regels nodig hebben, maar aan de andere kant wordt het hen lastig gemaakt omdat drievoudige beglazing de norm wordt. De toename aan gewicht vraagt om een andere verbindingstechnologie. En daar komt SAPA om de hoek zetten met de ontwikkeling van NRGY62.

Verbindingstechniek

NRGY62 is een gevelsysteem dat is uitgerust met een verbindingstechniek waarbij gebruikt wordt gemaakt van een smart pin systeem met stalen pinnen. “Deze verbindingstechnologie maakt een belasting tot maar liefst 600 kilogram mogelijk én is dankzij de stalen pennen snel te monteren in tegenstelling tot traditionele ‘zware’ verbindingssystemen”, legt SAPA hun innovatie uit. “Deze intelligente montagetechniek is meteen een stuk goedkoper dan de traditionele verbindingstechnieken of de traditionele gevels die op de markt beschikbaar zijn.”

Lichtinval en isolatie

Het nieuwe product zorgt voor meer lichtinval en moet ook zorgen voor kwalitatief hoogwaardige isolatie en een gevel die lichtdicht is. Hiervoor is gekozen vanwege de toenemende vraag naar energiebesparing. “Door zonwering toe te voegen, opengaande delen te regelen en gedecentraliseerde ventilaties te integreren, is het verbruik van energie minimaal.” Koppel daar zonnepanelen aan die of in het raam zijn aangebracht of in lamellen zijn opgenomen en je gevel genereert energie.

Verschillende varianten

NRGY 62 is beschikbaar in vier isolatie-varianten. “Afhankelijk van de gestelde eisen is er keuze uit de Basic (2,7 W/m2K), de Insulated (2,2 W/m2K), de Super Insulated (0,98 W/m2K) of de Super High Insulated. De thermische isolatie van de NRGY62 SHI voldoet aan de passiefhuis-normen, zoals getest door de IFT-Rosenheim, dankzij de Foampower©-technologie”, worden de specificaties toegelicht door de ontwikkelaars. 

Ook interessant