De voordelen van met de zon mee draaiende lamellen

De lamellen van Kindow draaien met de zon mee, en zorgen daarmee voor een toename in comfort voor gebruikers van een gebouw. Ze staan namelijk altijd goed op de zon gericht en hierdoor wordt alle lichthinder van de felle zon tegengegaan.

Daglicht is erg belangrijk, daar werden we nogmaals aan herinnerd in het artikel van Michel Sombroek. Daar speelt de start-up Kindow goed op in: door bewegende lamellen wordt gezorgd voor een gezonde en productieve werkplek.

De lamellen van Kindow draaien met de zon mee, en zorgen daarmee voor een toename in comfort voor gebruikers van een gebouw. Ze staan namelijk altijd goed op de zon gericht en hierdoor wordt alle lichthinder van de felle zon tegengegaan. Omdat de lamellen nog wel open staan, komt er nog wel veel daglicht binnen. De toename van comfort gaat volgens de ontwikkelaars ook nog gepaard met 25% energiebesparing. Het systeem draait op zonnepanelen en is te besturen vanuit een mobiel apparaat.

Kindow is een crowdfundig gestart; het beoogde bedrag is inmiddels behaald. De ontwikkelaars geven aan dat er nog veel meer mogelijkheden zijn voor automatisch draaiende zonwering: “Wat voor verticale lamellen kan, kan uiteindelijk ook voor horizontale jaloezieën, louvres, shutters, etc. Wij zijn nog maar net begonnen!” 


Ook interessant