1.000 zonnepaneleninstallateurs gezocht Bron: Coolblue

Met behulp van zonnepaneleninstallateurs wil e-commercebedrijf Coolblue de meest klantvriendelijke zonnepaneelspecialist van Nederland en België worden. Binnenkort start de verkoop en installatie van zonnepanelen in de omgeving van Rotterdam, Amsterdam, Apeldoorn en Tilburg. Later dit jaar wil Coolblue deze dienst uitbreiden naar de rest van Nederland.

"We willen de allergrootste  zonnepanelenspecialist van heel de Benelux worden", zegt Pieter Zwart van Coolblue bij de start van deze ambitieuze zoektocht. 

Vorige week deelde het CBS mee dat er inmiddels 16 miljoen zonnepanelen in Nederland liggen. Een groei met 5 miljoen in een jaar. Het potentieel is groot en dat heeft Coolblue ook ontdekt. Op dit moment is het onduidelijk wanneer de verkoop start, hoeveel zonnepanelen Coolblue verwacht te verkopen, noch wanneer men denkt de 1.000 nieuwe collega's in dienst te hebben. "Daarover kan ik nog geen mededelingen doen", zegt Ottelien van Pelt van Coolblue. Wel wil zij kwijt dat Coolblue de meest klantvriendelijke zonnepaneelspecialist van Nederland en België wil worden. 

Voor de installatie kiest Coolblue voor eigen personeel. Eerder deed men dit ook voor de bezorging van goederen. Inmiddels rijden er (volledig elektrische) busjes en bakfietsen door het land. De aspirant installateurs worden goed opgeleid, krijgen een vast salaris en, gezien de ambities van Coolblue, een goed gevulde agenda. Coolblue verwacht met eigen personeel veel klanten heel blij te kunnen maken.

Coolblue is inmiddels gestart met het opleiden van installateurs. Er zijn er echter veel nodig. De installateurs worden in eerste instantie gezocht in de omgeving van de regionale depots in Rotterdam, Amsterdam, Apeldoorn en Tilburg. Daar start binnenkort ook de verkoop van de panelen. Op dit moment is er nog geen paneel te vinden in de webshop van Coolblue. Later dit jaar wordt de dienst uitgebreid naar de rest van Nederland.

Ook interessant