Hoge eisen zonnepanelen zorgen voor specifieke systemen Foto: persbericht IsoBouw

Het grote aantal daken met zonnepanelen heeft de markt aanzienlijk veranderd. Niet alleen schieten de bedrijven die zich bezig houden met pv-systemen als paddenstoelen uit de grond, er komen steeds meer producten, wetten en regels bij.

IsoBouw komt met een dakelement dat volledig is afgestemd op de hoge eisen die worden gesteld aan de toepassing van zonnepanelen bij een indak-systeem. Het product dat het bedrijf nu op de markt heeft gebracht, heeft de naam SlimFix gekregen. “SlimFix Solar is een waterkerend ‘’zonnepaneel-platform’ waarop direct diverse montagesystemen en alle gangbare zonnepanelen kunnen worden bevestigd”, laat het bedrijf weten.

Waterdicht

Het systeem is uitgebreid met een waterkerende laag die de dampopen dakconstructie waterdicht maakt. Door de profiellering wordt ook ventilatie van de onderconstructie gegarandeerd. Ook zorgt dit voor koeling en ventilatie van de zonnepanelen. Hierdoor wordt volgens de ontwikkelaars de levensduur van de dakconstructies verlengd en krijgen de panelen een hoger rendement.

Hulp bij jouw werkzaamheden

Het product is mede ontwikkeld om aannemers en dakdekkers te helpen bij hun werkzaamheden. Zo kunnen zij snel en eenvoudig al het voorbereidingswerk verrichten zodat de installateur in een later stadium de panelen kan plaatsen. “In de tussentijd is het dak met SlimFix Solar waterdicht.”  

Toepasbaarheid

De SlimFix Solar is te combineren met alle gangbare solar-montagesystemen en de installateur kan, zonder dat er iets verandert aan de waterdichtheid, ieder aluminium montagesysteem toepassen. “In feite installeert hij een opdak-systeem, maar dan zonder de gebruikelijke dakhaken.” Op de plekken waar geen zonnepanelen worden geinstalleerd, kunnen dakpannen verwerkt worden. 

Ook interessant