LG introduceert nieuwe generatie zonnepanelen

Zonnepanelen worden steeds efficiënter. Nu Nederlanders steeds meer zonnepanelen op hun dak laten installeren, kunnen de producenten niet achterover leunen, want de ontwikkeling van zonnepanelen gaat door. LG Solar, onderdeel van LG Electronics, introduceert een zonnepaneel dat efficiënter is dankzij een verbeterde lichtabsorptie.

Het nieuwe product van LG Solar heeft de naam de NeOn R gekregen. Per paneel is de vermogensafgifte 365 Watt piek. “Dankzij de innovatieve voorzijde zonder elektroden, wordt licht maximaal benut. Daardoor kan een vermogensafgifte tot 365 Wp ontstaan”, laat LG Solar weten. De panelen gaan minimaal 25 jaar mee, zo garandeert LG. Na 25 jaar moet de efficiëntie ook hoog blijven. Volgens het bedrijf zal deze nog 87 procent bedragen in vergelijking met het eerste jaar.

Panelen voor kleine daken

De panelen zijn compacter wat een oplossing is voor klanten met minder ruimte op hun dak. Door het ontbreken van opstartverlies, zijn de prestaties volgens LG Solar verbeterd. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van moderne N-type cellen waarbij de inzet van boron overbodig is.

Liever zwart dan blauw

Zwarte panelen behoren ook tot de mogelijkheden. Ideaal voor klanten die zwarte dakpannen hebben en geen blauwe panelen willen omdat die een te groot contrast geven.

Ook interessant