VELUX STEP: voor grote glazen oppervlakten

VELUX Commercial introduceert de Step-oplossing, een variant op de VELUX modulaire lichtstraten. Het nieuwe product heeft een trapsgewijze structuur bestaande uit meerdere onderling verbonden lichtstraatmodules, speciaal ontworpen voor grote glazen oppervlaktes zoals atria. Het is geschikt voor utiliteitsgebouwen zoals scholen, gezondheidscentra en kantoorgebouwen zowel voor nieuwbouw- als renovatiesprojecten.

De oplossing is verkrijgbaar in drie verschillende toepassingen: het Step lessenaarsdak 5-25°, het Step zadeldak 25° en het Step zadeldak 5-25° met nokaansluiting. Dankzij de slanke steunbalken bieden de Step-oplossingen maximale daglichttoetreding en een minimalistisch ontwerp. "Dat de rijen zo dicht op elkaar liggen is een groot voordeel. Hierdoor ontstaat een groter glasoppervlakte en valt er dus nog meer daglicht naar binnen. En dat is mooi, want meer daglicht verbetert bijvoorbeeld de leerprestaties van kinderen op school," vertelt Ralph Westra, Adviseur bij VELUX Commercial.

Hoge energie-efficiëntie

De Step-oplossing levert hetzelfde op als andere VELUX modulaire lichtstraten zoals een hoge energie-efficiëntie, geprefabriceerde gootstukken die uitgebreid getest zijn op waterdichtheid en de mogelijkheid coatings en zonwering toe te passen, die de temperatuur en de hoeveelheid daglicht die binnenkomt reguleren. Gemotoriseerde ventilatie is een keuzeoptie, wat een betere beheersing van de binnentemperatuur en rookafvoer mogelijk maakt. De geïntegreerde kettingmotor zorgt daarbij dat er geen zichtbaar verschil is tussen de vaste en ventilerende modules wanneer deze gesloten zijn.

Eenvoudige montage 

Omdat de VELUX Step-oplossing geprefabriceerd is, kan montage onder alle weersomstandigheden snel en eenvoudig plaatsvinden. De scharnierbeugel, het klemsysteem en de geprefabriceerde afdekkappen en gootstukken garanderen volgens de fabrikant een veilige montage.

Ook interessant