VELUX Step-oplossing wint Red Dot-award

De Step-oplossing, het nieuwste type VELUX modulaire lichtstraten heeft een Red Dot Award 2020 gewonnen in de categorie Productdesign. Daarmee is de VELUX Groep een van de winnaars van de meest prestigieuze ontwerpwedstrijd ter wereld.

"We zijn uiteraard zeer vereerd dat de internationale vakjury ons dit prestigieuze kwaliteitskeurmerk voor uitmuntend productdesign heeft toegekend. Onze producten zorgen voor daglicht en frisse lucht om de levenskwaliteit van mensen in gebouwen te verbeteren. Dat is de basis van ons bedrijf en tot op de dag van vandaag nog steeds onze drijfveer. Met het Red Dot-label kunnen we meer bewustzijn creëren over de kwaliteit van onze producten, in dit geval de Step-oplossing van VELUX modulaire lichtstraten, en ons merk in verband brengen met goed productdesign", zegt David Briggs, CEO van de VELUX Groep.

Meerdere rijen lichtstraten 

Zoals de naam al aangeeft, heeft de nieuwe VELUX Step-oplossing een trapsgewijze structuur. Meerdere rijen lichtstraten worden onderling verbonden om een groot glazen dak te creëren. De oplossing wordt gekenmerkt door een minimalistisch ontwerp, een coherente en esthetische structuur en slanke steunbalken.

 "We hebben de VELUX Step-oplossing ontworpen om onze klanten een oplossing te bieden waarbij er maximaal daglicht binnenvalt door grote glazen oppervlakken. Nu hebben we niet alleen modules die naast elkaar gemonteerd zijn, maar bieden we ook deze unieke trapsgewijze structuur. Door deze manier van bevestigen liggen de modules dichter tegen elkaar. De gootstukken zorgen voor een waterdichte oplossing in het elegante ontwerp", legt Eric Gobes, Regional Sales Director van VELUX Commercial uit.

De Step-oplossing  is speciaal ontworpen voor openbare en utiliteitsgebouwen, zowel voor nieuwbouw als renovatieprojecten.

Komende zaterdag 20 juni zou voor de 15e keer de Dag van de Bouw plaatsvinden: dé dag waarop heel Nederland kennis kan maken met wat voor mooie dingen de bouw allemaal maakt en waarop vele bouwplaatsen hun deuren openen voor publiek. De coronacrisis gooide echter roet in het eten en de Dag van de Bouw gaat dit jaar niet door. Maar de bouw in het zonnetje zetten kan gelukkig ook online. Bouwbeurs.nl presenteert daarom deze week, in aanloop naar de de oorspronkelijke Dag van de Bouw, iedere dag een bijzonder bouwproject of -werk. Want de bouw maakt het, ook in coronatijd.  

Ook interessant