Lage-emissiezones verplichten tot gebruik schone voertuigen Tekst en beeld: JLG Industries, Inc.

Wereldspeler op het gebied van hoogwerkers en verreikers JLG heeft een campagne aangekondigd rond zoneconforme apparatuuroplossingen voor stedenbouw.

“Nu in honderden Europese steden lage-emissiezones (LEZ’s) zijn ingesteld, wordt niet alleen de voorkeur gegeven aan het gebruik van ‘schone voertuigen’, maar is dit ook verplicht”, zegt Jan-Willem van Wier, Senior Product Marketing Manager voor JLG. Hij vervolgt: “In drukke stadscentra, waar de toegenomen luchtvervuiling een aanzienlijk risico vormt voor de volksgezondheid, moet elk stuk bouwapparatuur voldoen aan de strengste lage emissiewaarden voordat het kan worden gebruikt in LEZ’s”.

Op basis van aandrijftechniek is er keuze uit drie programma's

Volledig elektrisch
Elektrische machines bieden een efficiëntere aandrijving in vergelijking met hydraulisch bediende equivalenten en voldoen automatisch aan alle voorschriften omdat ze geen uitstoot en zeer weinig geluid produceren. 

Hybride
Ongeacht of het gaat om werkzaamheden op ruw terrein of in gebouwen, met de hybride producten blijft u zoneconform. De hybride machines leveren prestaties die vergelijkbaar zijn met diesels, maar met lage emissies en weinig geluid.  

Diesel
De hoge uitstoot van diesel heeft een negatieve invloed op de luchtkwaliteit in de stad en de gezondheid van de inwoners. Door toevoeging van een DPF (dieselroetfilter) kan de uitstoot drastisch worden verminderd. Een van de meest effectieve technologieën voor emissiereductie is de toevoeging van een DPF om bestaande wagenparken te laten voldoen aan de vereisten in LEZ’s. 

Van Wier vervolgt: “JLG beschikt over een aantal technologieën om onze apparatuur in overeenstemming te brengen met deze voorschriften, zoals Tier 4 final engines, lithium-ion-accu’s, niet-markerende banden, dieselroetfilters en biologisch afbreekbare olie. Met deze campagne willen we het nalevingsniveau van ons apparatuuraanbod verhogen en een antwoord bieden op een aantal vragen die onze klanten hebben gesteld over de vereiste machineconfiguraties op bouwplaatsen in stadscentra.”

Ook interessant